Domov ZdravjeAlternativa Bolečine sklepov in hrbtenice si lahko lajšate sami

Bolečine sklepov in hrbtenice si lahko lajšate sami

4 ogledov

Elektromagnetna terapija je neagresivna metoda brez stranskih učinkov in je lahko uspešna metoda lajšanja vakodnevnih bolečin sklepov in hrbtenice.

Artritis oziroma vnetje sklepov, artroza oziroma obraba sklepov, razkroj hrustanca oziroma osteoartritis, revma v sklepih ter bolečine v hrbtenici so dandanes pogoste težave tako mladih kot starejših. Vzrok je iskati v različnih dejavnikih: od fizičnih naporov in prisilne drže za računalnikom v službi do premalo gibanja, neprimernega ležišča in prekomerne telesne teže. Vse pa imajo enak rezultat: preobremenitev določenih sklepov in njihova izraba. Skupna posledica naštetega so hude bolečine, ki omejujejo gibanje ter vsakodnevne dejavnosti in motijo spanec. Znane so jutranje bolečine in otrdelost sklepov, ki trajajo dokler se ne razgibamo, rdečica ter zveriženost prstov in »cukanje« po sklepih ob nepravilnih, nenadnih gibih. Znano je tudi, da se bolečine selijo iz enega sklepa na drugega, ter da bolečina v hrbtenici prehaja v noge ali roke.

Lajšanje bolečin z magnetno terapijo na blazini Magus, ki je slovenske proizvodnje, je sila enostavna, saj jo lahko namestimo na ležišče in terapijo izvajamo takrat, ko počivamo. Nastaviti moramo le program, ki je namenjen stalnim bolečinam hrbtenice ali lajšanje bolečin v sklepih in se sproščeno uležemo, saj se vse ostalo opravi avtomatsko. Ko se terapija, ki traja pol ure izteče, se blazina samodejno izključi, zato ni nič narobe, če med tem malo zadremamo.

Prve učinke terapije ob vsakodnevni uporabi blazine Magus je pričakovati med tretjim in šestim tednom, ki se kažejo kot zmanjšanje bolečin ter večja gibljivost sklepov. Magnetno terapijo priporočajo tudi slovenski ortopedi. Preizkusite jo lahko za šest tednov, da se prepričate, kako deluje na vaše telo.

 

Tia Kemperle

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi