Domov ZdravjeAlternativa Diagnostična metoda BDORT

Diagnostična metoda BDORT

55 ogledov

Bi-Digital O-Ring Test (BDORT) je metoda kvantne medicine, zasnovana na resonanci elektromagnetnih valov, fenomena, ki ga je odkril Mihajlo Pupin. Idejo, da fenomen resonance uporabi v diagnostične namene in vpelje v medicinsko klinično prakso, je dobil inventor te metode prof. dr. Yoshiaki Omura, ki je metodo BDORT v okviru svojih raziskav na Pupinovem Inštitutu za fiziko Univerze Columbia (New York) tudi patentiral.
Damjan Treven
Prof. dr. Yoshiaki Omura je najprej končal študij medicine na jokohamski univerzi, potem se je usposabljal v diagnostiki in zdravljenju raka na univerzitetnem inštitutu za zdravljenje raka na Univerzi Columbia. Raziskoval je farmakološko elektro-fiziologijo srčnih celic. Že kot študent je študiral meridiane in kot prvi v ZDA že v 70-ih izvedel akupunkturno anestezijo. Ugotovil je, da ima vsak organizem svoj specifični elektromagnetni potencial. Ta potencial v človekovem telesu predstavlja zdravje, vsak odklon oziroma sprememba pa pomeni motnje v delovanju telesa. Spremembe nastajajo zaradi zunanjih vplivov (stres, okolje, hrana, zdravila …) in notranjih vplivov (hormonske spremembe, prosti radikali …). Vzemimo primer Lune, ki ustvarja določen elektromagnetni potencial, ki vpliva na občutljivi del človekovega organizma. Prav tako prosti radikali, ki nastanejo pri oksidaciji hrane v telesu vplivajo na elektromagnetni potencial celične stene. Če naš sistem ni dovolj močan, da bi spremenjeno celico uničil, se ta spremeni oz. degenerira.
BDORT je skupek delovanja in raziskav na področju eksperimentalne fizike, medicinske elektronike in združevanja znanja znanstvenih in komplementarnih vej medicine. To je danes medicinski trend v svetu, kjer se gradi t.i. integrativna medicina, ki ni samo preprosta združitev obeh vej, ampak hkrati tudi nova kvaliteta v diagnosticiranju in zdravljenju. Predstavlja združevanje najboljšega iz znanstvenih vej medicine in klinično dokazanih metod komplementarnih in tradicionalnih vej medicine.

Neinvazivna in učinkovita
BDORT je neinvazivna diagnostično-terapevtska metoda. Pregled opravljata dva zdravnika. Zdravnik – asistent, ki ima vlogo t.i. »medicinskega aparata«, s pomočjo ene roke, elektrode ali laserja »skenira« pacientovo telo, na drugi roki pa močno stiska prste v obliki črke »O«. Drugi zdravnik preverja (meri) mišično moč stiska prstov tako, da poskuša stisnjene prste razpreti. Med pregledom se namreč mišična moč – glede na informacije iz elektromagnetnega polja pacienta – spreminja. Diagnosticiranje temelji na spreminjanju mišične moči, ki se spreminja zaradi spremembe aktivnosti encima Serotonin-N-Acetil Transferaze in koncentracije nevrotransmitorja serotonina v pinealni žlezi.
Pri diagnosticiranju se uporabljajo posebne ploščice s t.i. referenčnimi sestavinami, vzorci zdravil in dopolnil. Občutljivost in natančnost metode dosega 90% in več. Po zaključenem pregledu se dobljene informacije preverijo s standardnimi oblikami laboratorijskih in kliničnih testov. Zaradi možnosti diagnosticiranja obolenj še pred pojavom simptomov (tudi do več let!), mnogi zdravniki vidijo to metodo kot preventivno metodo za zgodnje diagnosticiranje in prevencijo najrazličnejših kroničnih obolenj, kot so endokrina, nevrološka, ginekološka, maligna itn.

BDORT se uporablja pri:
• zgodnji diagnozi rakavih obolenj;
• zgodnji diagnozi kroničnih bolezni:
o Crohnova bolezen,
o obolenja prostate,
o obolenja ščitnice …;
• odkrivanju težkih kovin in toksinov v telesu in z njimi povezanimi obolenji:
o avtizem,
o Alzheimer,
o MS,
o revmatična obolenja,
o neplodnost …;
• odkrivanju alergij in intolerantnosti;
• odkrivanju prekomerne nagnjenosti oz. dovzetnosti do prekomerne telesne teže oz. debelosti;
• odkrivanju patoloških sprememb v telesu, predvsem infekcij, ki jih je težko diagnosticirati s standardnimi testi (centralni živčni sistem …);
• odkrivanju toksinov v okolju:
o bivalni prostor,
o hrana,
o oblačila,
o ličila,
o igrače…;
• odkrivanju in vplivu različnih oblik sevanj v okolju:
o mobilni telefoni,
o računalniki,
o bazne postaje…;
• natančnem določanju akupunkturnih centrov v telesu;
• odkrivanju refleksnih con organov, preko katerih je možna diagnoza in zdravljenje;
• idr.

Metoda BDORT se je pokazala za več kot učinkovito tudi v športni medicini (preventiva, diagnostika, rehabilitacija) .

BDORT v Sloveniji
V prvi polovici meseca oktobra je bil v Beogradu 7. Evropski kongres integrativne medicine, na katerem je sodelovalo 500 udeležencev iz 40 držav celega sveta. Po tem dogodku je bil v hotelu Jelovica na Bledu 14. oktobra organiziran vseslovenski simpozij integrativne medicine z glavno temo Resonantna diagnostika metoda BDORT, ki je med drugim služil kot povod za vse večje zanimanje za opravljanje pregledov po metodi BDORT pri nas v Sloveniji. Trenutno se izvajajo predstavitve omenjene metode na Bledu in Ljubljani, prvi pregledi pa so bili izvedeni že minuli konec tedna.
V prihodnje bodo zdravstveni pregledi po inovativni metodi BDORT na voljo v Hotelu Jelovica na Bledu, kjer imajo v načrtu postavitev prvega diagnostičnega centra po metodi BDORT v Sloveniji. Več informacij vam je na voljo elektronskem naslovu info@afi3.com in na telefonu 031 20 47 80.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi