Domov ZdravjeAlternativa KONOPLJA: Droga, a ne mamilo

KONOPLJA: Droga, a ne mamilo

12 ogledov

Janko Pirc

Konopljo že tisočletja uporabljamo v industrijske, medicinske in rekreativne namene. Je droga, ni pa mamilo ali opiat in je zaradi tega izločena iz enotne Konvencije o mamilih. Kakšna pa je pravzaprav definicija droge? Gre za izvlečke rastlinskega, mineralnega in živalskega izvora, ki so namenjeni za zdravljenje. Ne obstaja industrijska, prava, divja, indijska, medicinska ali še kakšna druga konoplja, pač pa zgolj le ena, z latinskim imenom Cannabis sativa L.

kapljice 1

Poznamo torej eno in edino Cannabis sativa L., ki jo razvrščamo v tri glavne podvrste (sativa, indica in ruderalis), vse te tri podvrste pa imajo več tisoč različic. Omenjene podvrste se lahko uporabljajo v industrijske, medicinske in rekreativne namene.

Konoplja vsebuje več kot 1.200 različnih sestavin. Iz nje je moč pridobiti več tisoč različnih izdelkov, dokazano pa pomaga pri več sto različnih tegobah. Najpomembnejše so aminokisline, ki jih najdemo v semenih, flavonoidi, terpeni in kanabinoidi. Nikakor ne moremo trditi, da nas konoplja lahko pozdravi, vsekakor pa nam lahko pomaga, da se rešimo določenih težav in s tem našemu telesu povrnemo ravnovesje. Z uporabo konoplje, kot tudi z uporabo ostalih zelišč, pridemo do t. i. entourage učinka, s katerim še hitreje pridemo do željenega ravnovesja v telesu.

konoplja

V podjetju KONOPLJA OSVOBAJA konopljo ponujamo v različnih oblikah oz. mešanicah. TRIHOME lahko uporabljamo samostojno, ali pa kot sestavni del v kombinaciji s Slovenskim nepregretim medom oz. v kombinaciji s kakavovim ali kokosovim maslom ter konopljino smolo in terpeni.

Smola, pridobljena iz konopljinih trihomov, se lahko uporablja samostojno, ali v kombinaciji s konopljinim, orehovim ali oljem črne kumine. V kombinaciji s konopljinim in oljem črne kumine smo izdelali KAPLJICE z 10- in 20-odstotno vsebnostjo KONOPLJINE SMOLE ter dodanimi terpeni. Predvsem kapljice so tiste, s katerimi najbolj pomagamo našemu imunskemu sistemu.

Ko smo pod stresom, hormon kortizol blokira imunski sistem. Endokanabinoidi, ki nastajajo v našem telesu, so ob stresnih situacijah osiromašeni. Ker jih je premalo, ne morejo zaščititi naših celic in jim s tem omogočiti normalnega delovanja. Tu nastopijo fitokanabinoidi, ki se nahajajo v konoplji. Le-ti v sodelovanju s flavonoidi ter terpeni poskušajo nadomestiti manjko naših lastnih endokanabinoidov, ter obenem pomagajo tistim, ki se nahajajo v telesu.

čebele

Z dovajanjem konopljinih pripravkov pripomoremo k dvigu imunskega sistema, ter s tem k boljši zaščiti našega telesa v trenutku, ko stres popusti. Konopljini izdelki kot prehranska dopolnila so lahko tako preventiva, kot tudi kurativa takrat, ko že nastopijo določene težave v našem telesu.

Vsekakor priporočamo nakup izdelkov šele po posvetu s prodajalcem ali svetovalcem. Ob kurativni uporabi svetujemo tudi posvet z lečečim zdravnikom, ki je dolžan uporabo zavesti v osebni zdravstveni karton, ter osebo spremljati ob sami uporabi konopljinih izdelkov v kombinaciji z zdravili ali drugimi pripravki naravnega izvora. Če pride do pozitivnih rezultatov pri sami uporabi, pa je zdravnik dolžan nuditi tudi pomoč za vsaj delno povrnitev stroškov s strani ZZZS. Nam je to doslej uspelo že za sedem različnih izdelkov.

Kljub vsem izdelkom, ki jih ponujamo, pa naše osnovno poslanstvo še naprej ostaja svetovanje in izobraževanje. Šele na koncu, po posvetu, se pogovorimo tudi o samih proizvodih. Najpomembnejše za nas je zadovoljstvo strank, ki se ob dobri izkušnji rade vračajo.

Promocijsko sporočilo

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi