Domov ZdravjeAlternativa Prisluhnimo planetom

Prisluhnimo planetom

2 ogledov

Ste radovedni, kaj vam prinaša bližnja prihodnost? Preberite si o tem, kaj so vam namenili planeti in kaj se bo zgodilo v roku enega meseca na področju vašega zdravja.

Nada Centrih

Mesečni horoskop od 15. junija do 15. julija 2015
Pomlad prestopi v poletje 21. junija 2015, Lunin mlaj se dovrši na 25° Dvojčka, Venera se nahaja na 10° Leva, Mars na 24° Dvojčka, Merkur na 5° Dvojčka, Jupiter na 19° Leva, Saturn na 29° Škorpijona (retrograden), Pluton na 14° Kozoroga (retrograden), Neptun na 9° Rib (retrograden), Uran na 19° Ovna. Vse stopinje nakazujejo dinamično mesečno dogajanje.

Oven, 21. marec – 20. april
Zdravje: Vpliv Marsa v Dvojčkih nakazuje na to, da bi v tem obdobju lahko imeli malce več težav z alergijami. Hitro vas bo kakšna stvar vrgla iz tira in še hitreje se boste razjezili kot običajno. Poskušajte se umiriti, saj ni vse tako črno kot izgleda na prvi pogled. Ne izpuščajte zajtrkov, še posebej je pomemben vnos celuloze, folne kisline ter vitamina F.

Bik, 21. april – 20. maj
Zdravje: Nujno, nujno je več gibanja in rekreacije. Kilogrami se kar kopičijo in skrajni čas je, da naredite več za svoje zdravje in za boljše počutje. Rekreirate se lahko tudi tako, da aktivno obdelujete vrtiček. Ko sonce zaide in preden ponovno ne vzide so vrata v kuhinjo in hladilnik zaprta. Venera na 10 ° Leva nakazuje na povečan holesterol.

Dvojčka, 21. maj – 20. junij
Zdravje: Kar štirje planeti se zadržujejo v vašem Zodiakalnem znaku Dvojčkov. Med njimi je retrogradni Merkur, ki je tudi vaš vladar. Ste kar v stresnem obdobju, zato je pomembno, da uredite vse stvari za nazaj, ki vas bremenijo. Prav zaradi utrujenosti se lahko pojavijo težave z dihanjem in bolečine v rokah. Sprostite se, pojdite v naravo in zaužijte dovolj vitamina B-1.

Rak, 21. junij – 22. julij
Zdravje: Vladarica Luna, nakazuje na različno gibanje nivoja tekočin v telesu. Če vam primanjkuje vitamina riboflavina, ste lahko nekoliko bolj občutljivi in nervozni. Dobro je tudi da veste, kolikšna količina zdravil (če jih jemljete) je za vas najbolj primerna, kajti zadostuje lahko že polovična doza. Zadrževana čustva vam lahko jemljejo dodatno energijo.

Lev, 23. julij – 22. avgust
Zdravje: Venera in Jupiter v Levu nakazujeta preveliko količino zaužitih sladkarij, saj se jim ne morete upreti. Ko ste v stresu raje zaužijte sadje in ob priložnosti preverite količino kroma v telesu. Koristno za vaše počutje so marelična jedrca ter rjavi riž, saj oboje vsebuje pangamsko kislino, ki pomaga uravnavati razgradnjo maščobnih oblog.

Devica, 23. avgust – 22. september
Zdravje: Vaš vladar Merkur je v retrogradnem gibanju, in če ste v zadnjem času obiskali zdravnika ter opravili zdravniške teste, še enkrat preverite izvide, saj lahko pride do manjših odstopanj. Saturnov vpliv kaže na bolečine v križu in največji vpliv na vaše telo ima vaše zakoreninjeno prepričanje, da imate vse prav. Poskusite odpraviti razvado, ki vam škodi.

Tehtnica, 23. september – 23. oktober
Zdravje: Ali pijete dovolj in prave tekočine? Vladarica Venera v dinamičnem aspektu z Neptunom kaže na pomanjkanje tekočin in posledično lahko težave z žlezami, hormoni ali kožo. Poskrbite, da boste prejeli dovolj vitamina E ter mineralov, kot je baker. Imejte se bolj radi, a na pravi način (ne s slaščicami) in ne z izražanjem jeze do sebe in do drugih.

Škorpijon, 24. oktober – 22. november
Zdravje: Mars v zračnem znamenju kaže na to, da v vaši prehrani primanjkuje jedi, ki vsebujejo celulozo. Če občutite napetost v trebuhu, je to lahko posledica upočasnjenega metabolizma in pomanjkanja spanca. Pomembno je, da spijete dovolj kakovostne tekočine ter preverite ali vam mogoče primanjkuje železa, natrija ali folne kisline.

Strelec, 23. november – 21. december
Zdravje: Saturn v Škorpijonu ter stresni dejavniki, ki se jim skorajda ne morete izogniti v tem obdobju, lahko nakazuje na občutljivo ščitnico, zbadanje okrog srca in bolečine v hrbtenici. Naročite se na kontrolo pri zobozdravniku. Pri prehrani pazite da boste užili dovolj vitamina B-6, B-15 in C vitamina ter kalcija in fluora.

Kozorog, 22. december – 20. januar
Zdravje: Zaradi retrogradnega Saturna imate lahko malce bolj občutljiv žolč, priporočljiva je kontrola. V primeru, da čutite zbadanje v sklepih, preverite tudi vsebnost vitamina B-13. Tranzitni Pluton vlada tudi podzavesti, zato je pomembno, da razmišljate kolikor je le mogoče pozitivno in več časa namenite hobiju, ki vas resnično veseli.

Vodnar, 21. januar – 18. februar
Zdravje: Saturnov vpliv nakazuje, kot da imajo vaše celice malce premalo kisika. Če je vaš jedilnik sestavljen iz jedi, ki vsebujejo veliko škroba, vam le-ta kisik še dodatno odvzame. Poskusite večkrat dnevno globoko vdihniti, in s tem odpraviti ogljikov dioksid iz telesa. Zagotovite si tudi dovolj kalcija v prehrani. Vzemite si več časa tudi za sprehode v naravi.

Ribi, 19. februar – 20 marec
Zdravje: Koristno za vašo telesno odpornost so sprehodi, gibanje ob vodi in na soncu. Zaradi nepravilne prehrane, predvsem preveč kislin, se lahko pojavijo razne otekline in utrujenost kot posledica sodobnega življenja. Vaš vladar Jupiter se nahaja v Dvojčkih in kaj lahko se pokažejo znamenja ateroskleroze in otežene cirkulacije krvi. Poudarek je na gibanju.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi