Domov ZdravjeAlternativa Življenje s smislom

Življenje s smislom

9 ogledov

Pot skozi labirint življenja se ne zdi vedno lahka. Nenehno hitenje nas duši in nam jemlje moči. Vedno bolj se želimo ustaviti, izstopiti iz prehitro vrtečega se kolesja dogodkov ter osmisliti svoj obstoj, preden nam življenje zbeži iz rok.

Metka Lebar
Telo je prvo, ki nas opozori, da nismo v ravnovesju. Njegova zavest nam zrcali notranjo napetost, stres, odmik od najglobljih vrednot in zanemarjanje telesnih in dušnih potreb. S simptomi, kot so bolezni, nesreče, kronične bolečine in stalna utrujenost nas telo kliče, da se vrnemo k sebi.
Rešitev lahko poiščemo v naravi. Gibanje ter življenje v skladu z naravnimi ritmi v nas ponovno vzpostavljata ravnovesje in harmonijo. Učimo se od njenih ciklov, svoje sile lahko obnovimo z njeno energijo. V naravi lahko odkrijemo univerzalne principe harmonije, samo-organizacije zavesti ter učinkovite uporabe osnovnih gradnikov sveta, iz katerih narava rodi vso raznovrstnost in ustvari še tako zapletene organizme. V naravi ni ničesar odvečnega, vse služi svojemu namenu in sledi izvornemu notranjemu zapisu semena, ki se samodejno razvija in raste in dozori ravno ob pravem času. Tudi z nami je tako. Ko se posvetimo odkrivanju univerzalnih principov narave, v njih odkrijemo tudi načela svojega lastnega ustroja. Vzklije to, kar si, kar je zapisano že v tvoji zasnovi in je izraz izbire tvoje duše. V skladu s tvojimi lastnimi notranjimi cikli to seme dozori, ko je čas in se razpre v svet kot umetniški izraz tvoje izbire.
Ugotovimo, da nismo na milost in nemilost prepuščeni zunanjim dogodkom, temveč da s svojimi mislimi soustvarjamo svet, v katerem živimo. Presenečeni spoznamo, da so naše zunanje omejitve le zrcalo naših notranjih zadržkov in ovir.
Onkraj omejujočih prepričanj je polje svobode, v katerem je možno vse. Življenje postane igra in ples, snovanje in uresničevanje notranje vizije postane radostno. Ko opustiš prepričanja o sebi, ki si se jih tako dolgo oklepal in verjel, da si to ti in končno sprejmeš, kdo si v resnici – brez obsojanja, upiranja in brez zadržkov, takrat postaneš odprto polje ljubezni. V tem polju brezpogojnega sprejemanja in odprtosti lahko prepoznaš resnični potencial svoje duše. Ko ne pričakuješ več potrditve od zunaj in se ne bojiš več sodbe drugih, ker sam sebe ne obsojaš več, si svoboden. Končno lahko zaživiš popolnoma svobodno, tako kot si vedno želel, brez zadržkov. In ko ni več zadržkov v tebi, tudi zunanjih ovir ni več.
Tvoj energetski podpis je neskončen. Vse stvarstvo te podpira in vabi v izpolnitev tvojih potencialov. Nič te ne more več ustaviti ali omejiti. Ko iskreno živiš sebe in si v harmoniji s samim seboj, si simfonija vseh možnosti v svetu.

Metka Lebar, prof. vodi ustvarjalne delavnice, programe retorike in komunikacijskih veščin, ustvarjalnega mišljenja, šolo soustvarjanja, svetega zvoka in svete geometrije ter delavnice izvornega partnerstva, reikija, delavnice Access Consciousness® in duhovna potovanja.

SMISEL je zavod za ustvarjalno misel, mesto srečanj, ustvarjalnih, komunikacijskih in duhovnih delavnic, prostor za pogovor in nove ideje, izhodiščna točka duhovnih potovanj.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi