Domov ZdravjeAlternativa Ste zadovoljni s svojim zdravjem?

Ste zadovoljni s svojim zdravjem?

45 ogledov

 

Pogosto se sprašujem, zakaj naša družba ni bolj zdrava, glede na široko ponudbo najrazličnejših metod, pripomočkov, prehranskih dopolnil in zdravil za krepitev in povrnitev zdravja. Seveda mi na misel prihaja več odgovorov, vendar sta med vsemi najglasnejša ta, da ljudje iščemo bližnjice do zdravja in ko zbolimo, ponavadi zdravimo oboleli del telesa, pri čemer se ne zavedamo, da ob tem, zlasti ko se zdravimo farmakološko, škodimo nekemu drugemu delu telesa. Kaj hitro se znajdemo v začaranem krogu, ko zdravljenje ene bolezni vodi v nastanek druge. Zavedati se moramo, da nismo skupek zdravih in obolelih organov, ampak nedeljiva celota.

Zdravje je …
… zelo različno pojmovano. Nekomu je dovolj že odsotnost bolečine in slabega počutja, nekdo drug pa si bo prizadeval ne le ohraniti dobro počutje, pač pa ga dvigniti na še višjo raven, saj se zaveda, da lahko z odličnim zdravjem dosega boljše rezultate na vseh življenjskih področjih. Nenazadnje – kdo si ne želi biti zdrav, srečen in uspešen?

Kako poteka vaš vsakdanjik? Ste med peščico tistih, ki zna obvladovati življenjski tempo ali pa ste med tistimi, ki imajo zaradi prevelikih obremenitev, pomanjkanja spanja in gibanja ter nezdravega prehanjevanja načeto zdravje? Čarobne paličice, ki bi vam v trenutku povrnila zdravje, žal ni. Lahko se pa odločite, da želite biti zdravi in poiščete tisto pot k zdravju, na kateri boste odpravljali vzroke za nastanek svoje bolezni.

Aktivirajte svojo notranjo lekarno
Naše telo je čudovit sistem, ki ima do potankosti izdelane mehanizme delovanja. Med drugim ima tudi svojo notranjo lekarno, ki deluje na osnovi sinteze posebnih substanc (hormonov, nevrotransmiterjev, nevropeptidov) in je kos običajnim izzivom stresa. Ko je telo izpostavljeno učinkovanju stalnih in/ali pogosto ponavljajočih se zunanjih in notranjih dražljajev, se prilagoditvena energija, ki je potrebna za ohranjanje ravnovesja, izčrpa. Telo se na stres ne zmore več pravilno odzvati, zato se razvijejo bolezni. Ponovno vzpostavitev notranjega ravnovesja (homeostaze) dosežemo z različnimi metodami, med katerimi je še vedno najpogostejša farmakološka – s stranskimi učinki.

Ravnovesje lahko vzpostavimo tudi na povsem naraven način. Eden od najučinkovitejših, najhitrejših in s kliničnimi študijami podprtih načinov je terapija DENAS, ki nam daje enkratno možnost odpravljanja tako vzrokov kot posledicic bolezni. Z njo aktiviramo lastno notranjo lekarno, iz katere si telo vzame točno tisto, kar v danem trenutku potrebuje.

DENAS komunicira z vašimi možgani
DENAS je kratica za Dinamično Elektro Nevro Adaptivno Stimulacijo, kar pomeni, da gre za terapijo, ki dela z živčnim sistemom. Živčni sistem je tisti, ki usklajuje delovanje celotnega organizma. Aparat, s katerim se terapija izvaja, preko kože do možganov oddaja impulze, ki so podobni živčnim impulzom v telesu in jih možgani prepoznajo kot lastne. Pri tem odkrije dejavnike, ki blokirajo naravni proces zdravljenja in obnavlja pretrgane povezave med centralnim živčnim sistemom in notranjimi organi. Terapija nima stranskih učinkov in je primerna za vse starosti, tudi za dojenčke in starostnike.

Kaj je še boljšega kot povsem naravna in hitro učinkovita terapija brez stranskih učinkov, ki si jo lahko izvajamo povsem sami? Za uspešnost zdravljenja je nujno, da ga telo izvaja sámo in DENAS terapija mu nudi točno to – impulz, da lahko samozdravilni procesi stečejo.

Maja Podjed, prof.
ZDRAV IN PIKA d.o.o.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi