Domov ZdravjeAlternativa Taheebo drevo, čudež z Andov

Taheebo drevo, čudež z Andov

2 ogledov

Srečko Štangelj, ustanovitelj podjetja Roža zelišča iz Črnomlja, se z zeliščarstvom ukvarja že tri desetletja. Na pot zelišč je stopil po naključju, po tem, ko mu je Kanadčan Josip Gabre poslal svojo knjigo z naslovom Kako sem premagal raka. Knjiga ga je tako močno pritegnila, da je bila odločitev za rastline in zelišča sama po sebi umevna.

Začetki podjetja Roža zelišča so neločljivo povezani s Taheebo čajem. Taheebo drevo, ki raste v Andih nad dva tisoč metri nadmorske višine, kjer je zrak čist, zemlja neonesnažena in ozona na pretek, Indijanci že tisočletja uporabljajo za zdravljenje različnih bolezni in lajšanje mnogih težav. Samo drevo nima v naravi nobenih lišajev, čeprav so sosednja drevesa lahko polna zajedalcev. Uporablja se notranja skorja Taheebo drevesa, ki se zmelje v tri centimetre dolga in pol ali celo malo manj široka vlakna. Iz njih skuhamo čaj, in sicer tako, da pet minut močno vre, nato pa se še 20 minut počasi kuha. Pijemo lahko vročega, toplega ali hladnega. Njegov okus je grenak in trpek, zato ga lahko sladkate z medom. Vsebuje kalij, selen, železo in druge elemente ter je naravni antibiotik. V južni Ameriki in Kanadi ga pacientom nudijo tudi v bolnišnicah.

Kakovost Taheebo čaja je Srečku Štanglju dala idejo, da bi iz njega naredil še druge izdelke in nastala so Taheebo kapljice in mazila. Najbolj znano mazilo je Taheebo mazilo, ki ga uporabljamo pri revmatičnem artritisu, pomaga pa tudi pri artrozi in spodnilitisu. Z njim lahko masiramo senca, kar pomaga proti glavobolu, uporabljajo pa ga tudi proti krčnim žilam in za masažo pri izpahih, zvinih in podpludbah. Proti krčnim žilam je Štangelj posebej razvil še Taheebo kostanjevo mazilo, pa mazilo proti ekcemom, hemeroidom, mazilo proti gospodinjskemu ekcemu, negovalno mazilo in polhovo mazilo. V vseh je izvleček Taheebo čaja, ob tem pa še zelišča, preverjena v strokovni literaturi. Recepture ostajajo skrivnost.

Druga veja razvoja podjetja Roža zelišča se je usmerila v kapljice. Razvili so Taheebo kapljice za posamezne organe: pljuča, srce, jetra, želodec, za pomirjanje, Taheebo dermal pa so kapljice, namenjene zunanji uporabi, pri poškodbah, odrgninah, ekcemu, za mozolje in akne, nečisto kožo. Tudi v vseh kapljicah je izvleček Taheebo čaja. Ob njih so razvili tudi losion proti mastnim lasem in prhljaju in Taheebo tonik za različne težave za notranjo in zunanjo uporabo.

Vsi izdelki so v celoti plod domačega znanja in domače izdelave. V Črnomlju na 170 kvadratnih metrih proizvodnih prostorov pet sodelavcev letno izdela več deset tisoč Taheebo mazil, poleg tega pa še nekaj tisoč drugih izvedenih Taheebo mazil in nekaj tisoč stekleničk Taheebo kapljic.

Pri nakupu nad 20 evrov dobite darilo: Taheebo arnikino mazilo za rane in podpludbe, ki koristi tudi mastni, mozoljasti koži, uporabljate pa ga lahko tudi na preležaninah.

Zavod za zdravstveno varstvo Novo mesto je opravil mikrobiološko in kemično, Zavod za zdravstveno varstvo Ljubljana pa mikrobiološko analizo vseh izdelkov. Ugotovili so, da so izdelki ustrezni in da ne vsebujejo nobenih škodljivih substanc.

Vsi izdelki imajo 100-odstotno garancijo na zadovoljstvo. V primeru nezadovoljstva lahko kupec izdelek vrne, pri čemer dobi povrnjeno celotno kupnino. Izdelke pošiljajo po pošti, plačilo pa izvedete po povzetju. Izdelke je možno kupiti tudi v 20 izbranih lekarnah po Sloveniji.

Roža zelišča, d. o. o.
Ulica 21. oktobra 17 B
8340 Črnomelj

07 30 51 947
041 811 571

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi