Naj vam danes predstavimo odličen recept za slastno domačo rulado. Pripravljena je v manj kot eni uri, zanjo pa potrebujete le pet sestavin. Granatno jabolko naredi sladico še bolj primerno za zimski čas, saj je prava zakladnica vitaminov, predvsem vsebuje vitamine C, B2 in B3, prav tako pa ima večjo količino kalija in fosforja. Veliko razlogov torej, da se lotite priprave te sladice še danes!
Sestavine:
5 jajc
5 žlic sladkorja
5 žlic moke
30 ml mleka
1 veliko granatno jabolko
sladkor v prahu za okrasitev
Priprava:
Jajca ločimo, rumenjake in sladkor penasto mešamo toliko časa, da se zmes podvoji in postane bledo rumene barve. Beljake stepemo in jim previdno vmešamo moko, vsako žlico posebej. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj vlijemo testo. Pečico segrejemo na 200 °C ter biskvit pečemo 12-15 min.
Pečen biskvit prestavimo na vlažno kuhinjsko krpo, ga enakomerno prebodemo z vilicami in še toplega prelijemo z mlekom ravno toliko, da se rahlo navlaži. Kadar rulade ne pečete za otroke, lahko mleku dodate tudi rum. Biskvit premažemo s stepeno sladko smetano, potresemo z zrnci granatnega jabolka in previdno zvijemo. Rolada je najboljša naslednji dan, pred serviranjem pa jo lahko potresemo s sladkorjem v prahu in okrasimo z zrnci granatnega jabolka. Pa dober tek!