Domov ZdravjeRecepti Fritole piranske

Fritole piranske

Sestavine:

* 1,5 kg jedilne buče
* 2 kg jabolk
* 150 g narezanih in 150 g mletih mandeljnov
* 150 g narezanih suhih fig
* 300 g naribane čokolade
* 300 g rozin namočenih v rumu
* limonino lupino
* 2 vrečki vaniljinega sladkorja
* eno peščico nasekanih pinjol
* sladkor
* ščepec soli
* vodo
* moko
* olje za cvrtje
* sladkor za posipanje

 

Postopek:

V kozici kuhamo sredico buče, v drugi pa olupljena in očiščena jabolka dokler voda ne pokuha. Nato zmešamo vse sestavine skupaj in dodamo toliko moke, da dobimo primerno gosto zmes. Z žlico jo polagamo v vroče olje ter ocvremo z obeh strani. Potrosimo z mletim sladkorjem.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi