Potrebujemo:
Testo:
– 60 dag pirine bele moke
– 5 dag kakava v prahu
– 5 dag kvasa
– 10 dag kokosovega sladkorja
– 10 dag kokosovega olja
– 3 rumenjaki
– 3 dl mleka
– ščepec himalajske soli
Nadev:
– 0,5 l sladke smetane
– 40 dag nastrganega kokosa
– 20 dag kokosovega sladkorja
– 1 vanilijev sladkor
– 3 jajca + 3 beljaki
Priprava:
Iz sestavin zamesimo testo, kot za potico. Kakav v prahu umešamo med pirino belo moko. Kokosovo olje, kokosov sladkor in rumenjake raztopimo v toplem mleku. Malo mleka prihranimo in v njem raztopimo kvas ter pustimo, da vzhaja. V skledo stresemo pirino belo moko in v sredino naredimo jamico. Ščepec himalajske soli damo ob stran posode, saj himalajska sol ne sme priti takoj v stik s kvasom. Ko kvas vzhaja, ga zlijemo v jamico, dodamo toplo mleko z ostalimi sestavinami in zamesimo testo (testo je precej gosto). Pustimo, da vzhaja, medtem pripravimo nadev.
Smetano zavremo in v vrelo dodamo kokosov sladkor z vanilijevim sladkorjem in nastrganim kokosom. Dobro premešamo in odstavimo. Počakamo, da se ohladi in dodamo tri rumenjake in sneg šestih beljakov. Vzhajano testo razvaljamo in namažemo z nadevom ter zvijemo v potico. Pečemo pri 180 stopinjah, dobro uro. Vmes lahko potičko pokrijemo s peki papirjem, da se ne zažge.
vir: Malinca.si