Domov ZdravjeRecepti Pehtranova potica

Pehtranova potica

Priprava: 

Pripravimo kvasec iz žlice moke, žlice sladkorja, kvasa in malo mlačnega mleka. V skledi zmešamo moko, sol, vanilin, sladkor, mlačno mleko, raztopljeno maslo in kislo smetano. Dodamo vzhajan kvasec in vse skupaj dobro pregnetemo. Testo naj vzhaja eno uro. Za nadev sesekljamo pehtran, dodamo ostale sestavine in dobro premešamo.

Vzhajano testo razvaljamo na prtiču, namažemo z nadevom, zavijemo, položimo v pomaščen pekač in pustimo, da še enkrat vzhaja. Potico pečemo eno uro na 180-190°C.

Sestavine za 20-30 kosov:

Testo

1 kg moke 

5 dag kvasa

10 dag masla

3 dl mleka

1 kisla smetana

ščep soli

limonina lupina

1 vanilin sladkor

5 rumenjakov 

10 dag sladkorja

malo ruma (po potrebi)

 

Nadev

šopek pehtrana

50 dag skute

1 kisla smetana

10 dag sladkorja

2 jajci

ščep soli

1 vanilin sladkor

 

(vir: brošura Okusno iz zasavske kuhinje)

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi