Domov ZdravjeRecepti Pirin kruh brez kvasa

Pirin kruh brez kvasa

PIRIN KRUH – brez gnetenja in vzhajanja

 

 

SESTAVINE:

* 500g pirine bio moke
* 500ml radenske
* 1 pecilni prašek vinskega kamna
* 1 žlica olivnega olja
* 1 čajna žlička light kisle smetane
* 1 čajna žlička soli
* dodatna možnost: do 150 gramov semen po izbiri (sezamova, bučna, lanena semena…)

 

OPIS POSTOPKA:

V veliko posodo stresemo moko, dodamo pecilni prašek vinskega kamna in zmešamo, dodamo se vse ostale sestavine in s kuhavnico premešamo. Zmes, ki je ni potrebno gnesti in pustiti vzhajati, vlijemo v visok pekač za kruh, v katerega smo dali papir za peko. Pečemo 1 uro v pečici na 200 stopinj brez ventilatorja. Ko ga vzamemo iz pečice ga prekrijemo z vlažno krpo za 10 minut.

 

ČAS PRIPRAVE:
15 min + 1 h peka

Vir: www.malinca.si

 

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi