43
Za 24 krofov
Sestavine:
– 500 g ostre moke
– 500 g gladke moke
– 1/2 l mleka
– 2 kocki kvasa
– 6 – 7 rumenjakov
– 10 dag sladkorja
– 1 vanilin sladkor
– 1 dl olja
– 1/2 dl ruma
– 1,5 kavne žličke soli
– 1/2 limoninega soka
Postopek:
Rumenjake, sladkor in vanilin sladkor penasto umešamo, da naraste. Dodamo rum in olje. Med mešanjem počasi dodajamo vzhajani kvas, sol, limonin sko, mleko in moko. Mešamo še vsaj 10 min. Testo zajamemo z jedilno žlico, oblikujemo kroglice (cca 8-10dag mase za eno) in jih pustimo vzhajati vsaj pol ure. (po želji jih obrnemo, da vzhajajo z obeh strani)
V posodo vlijemo za 3 prste olja in jih na ne prevročem zlato rumeno spečemo.
Dober tek!
Recept je prispevala: Jelena