Domov ZdravjeAlternativa Astromedicina – Kaj sporočajo planeti?

Astromedicina – Kaj sporočajo planeti?

47 ogledov

Vas zanima, kaj se vam obeta? Kaj lahko pričakujete in kaj napoveduje vaša prihodnost?

Preberite mesečni horoskop od 15. novembra do 15. decembra 2014 ter poizvejte kateri so pomembni datumi astroloških dogajanj.
NADA CENTRIH

Pomembnejši datumi astroloških dogajanj v oktobru, novembru in decembru, ki jih najdemo tudi v efemeridah, so:
• Lunin mrk, 8. oktober 2014, v Ovnu
• Sončni mrk, 23. oktober 2014, na prvi stopinji Škorpijona
• Merkur, retrograden od 5. oktobra do 26 oktobra 2014, najprej v Škorpijonu, nato v Tehtnici
• Jupiter, retrograden od 9. decembra 2014 do 9. aprila 2015, v Levu
• Neptun, retrograden od 9. junija do 16. novembra 2014, Ribah

Retrogradnost Planetov pomeni nekakšno nemoč pri spreminjanju trenutnega stanja, več truda pri vsakodnevnih usklajevanjih, dogovorih ter več ukvarjanja s preteklostjo na področju življenja, ki ga Merkur, Jupiter ter Neptun predstavljajo. Še posebej to občutijo osebe, ki imajo omenjeni Planet najmočnejši v svoji natalni karti. Podrobnejši vpliv, ki nikakor ni zanemarljiv, najdete pod posameznimi Zodiakalnimi znamenji opisan kot povzetek oziroma namig.

Oven, 21. marec – 20. april
Zvezni namig: “Jasno moramo razločevati med dejanji, ki izvirajo iz razumevanja in tistimi iz volje – da prva ne štejejo dosti, slednja pa pomenijo vse …” (Walter Pater Lawrence). Kolikokrat ste v zadnjih tednih sledili svoji volji in kolikokrat ste naredili tisto kar morate? Sreča je lahko tudi v malih stvareh in dobrih ljudeh. Lunin mrk v vašem Zodiakalnem znamenju bo ponudil idealno priložnost, da prekinete s preteklostjo, ki vas bremeni in se lotite stvari, ki vas veselijo.

Bik, 21. april – 20. maj
Zvezdni namig: “Človeka osrečijo njegovi lastni napori, brž ko spozna potrebne prvine za srečo – preproste užitke, določeno mero poguma, nesebičnost, ljubezen do dela in predvsem čisto vest, kar pomeni, da sreča niso le prazne sanje.” (George Sand). Sončni mrk v opoziciji z vašim Zodiakalnim znamenjem, je povzročil tisti občutek, da kljub naporom nikakor ne gre in ne gre. Svoje je dodal še Neptun, da tolažbo iščete v hrani in kilogrami se kar nabirajo. Nujno je, da več časa namenite aktivnostmi v naravi. Kmalu bo bolje.

Dvojčka, 21. maj – 20. junij
Zvezdni namig: “Če iz sebe jemljemo in drugim dajemo, se vrača v podvojeni meri, zato razdajaj veselje, če hočeš biti vesel in razdajaj srečo, če hočeš biti srečen.” (F. Sodja). Dvojčkom vlada planet Merkur, ki se ravno te dni giblje v neobičajni smeri. Če vam ne gre po načrtih, kot ste si zadali in upali, nikar ne obupajte. Ni naključje, če v zadnjem času kar naprej nekaj iščete ali pozabljate. Večkrat na dan prezračite prostor v katerem ste, napolnite si pljuča s svežim zrakom, vzemite si čas za oddih, še posebej v oktobru in se v miru pogovorite.

Rak, 21. junij – 22. julij
Zvezdni namig: “Bolečina je kakor grenak mandelj, ki ga odvržete na rob ceste. Čez deset let boste na tej cesti našli cvetoč mandljevec.” (Michele Giovannellli). Aktiviran Lunin mrk še posebej vpliva na vaše Zodiakalno znamenje, kar občutite kot da je vse postavljeno na glavo, in da ko se reši en problem, se pojavita dva. Vendar nikar ne obupajte. Prav vse vam bo uspelo urediti. Že, če pogledate zadeve nekoliko bolj od daleč, boste videli, da ni vse tako črno in da imate rešitev dejansko tik pred sabo. Upajte si. Ta oktobrski mrk je idealen, da začnete tudi kaj čisto na novo.

Lev, 23. julij – 22. avgust
Zvezdni namig: “Če kdo strada, mu ne daj rib, marveč ga nauči ribariti.” (taoistična modrost). Retrogradni Jupiter, ki velja za najsrečnejši planet je v vašem znamenju. Ker je trenutno v neobičajnem gibanju, se tudi vam zdi kot da nikakor ne morete doseči zastavljenih ciljev. Vendar še zdaleč ni tako. Včasih z malimi koraki lahko naredite mnogo več kot z enim velikim skokom. Če vas pogosteje boli hrbtenica, si zmasirajte stopala. Uživajte v malenkostih.

Devica, 23. avgust – 22. september
Zvezdni namig: “Če naletiš na človeka, s katerim bi bilo vredno govoriti, pa tega ne storiš, si ga izgubil. Če naletiš na človeka, s katerim ni vredno govoriti, pa vseeno govoriš z njim, si izgubil besede. Moder človek ne izgubi niti človeka niti besede.” (Konfucij). Ker je planet Merkur, ki vlada vašemu Zodiakalnemu znamenju, v oktobru v retrogradnem gibanju, je čas nadvse primeren, da razmislite s kom se družite in zakaj. Pred kom bežite? Vzemite si več časa za bližnje, pogovorite se. Poskusite manj kritizirati, za vse bo lažje.

Tehtnica, 23. september – 23. oktober
Zvezdni namig: “Če obstaja možnost, da gre več stvari hkrati narobe, bo stvar, ki bo šla narobe, tista reč, ki naredi največ škode.« (Murphijev zakon). Vse to potrjuje Merkur, ki se obrača v tehtnici, Neptun, ki mu pravimo sodobni vladar tehtnice, Lunin mrk, ki je v opoziciji z vašim Zodiakalnim znamenjem … vse to pove, da ni naključje, da ima res prste vmes Murphy. Kmalu bo bolje. Čas je idealen za to, da končno dokončate že v preteklem obdobju pričete stvari.

Škorpijon, 24. oktober – 22. november
Zvezdni namig: “Brezpogojna ljubezen je prijaznost do človeške narave, ki je nepopolna … je odločitev, da bomo ljubili ne glede na kakršnekoli pogoje; ta zakon, najvišji od vseh, ne pozna nobenih ‘če’.” (Greg Andersen). Če še vedno dvomite v pravo ljubezen, je malo pri tem res ponagajal retrogradni Merkur, ki se obrača v vašem Zodiakalnem znamenju. Čas je idealen, da se pogovorite. Ker se bliža tudi vaš rojstni dan, namignite kaj si želite.

Strelec, 23. november – 21. december
Zvezdni namig: “Človeka, ki je notranje svoboden oz. človeka, ki se ravna po svoji vesti, je sicer mogoče uničiti, ni pa ga mogoče zasužnjiti …” (Albert Einstein). Veliko vam pomeni svoboda in meja dejansko ne poznate. Prav zato je za vas preizkušnja, ko se morate zavestno ustaviti in počakati z odločitvijo. Zagotovo je malo k temu pripomogel retrogradni Jupiter, ki je naravni vladar vašega Zodiakalnega znamenja. Se je pa vse zgodilo z razlogom. Nova rešitev bo mnogo boljša.

Kozorog, 22. december – 20. januar
Zvezdni namig: “Človek večkrat pride iz ljubezni do ambicije, nikoli pa iz ambicije do ljubezni.” (Francois de la Rocheroucauld) .Ni naključje, če ste svojega partnerja pustili čakati ker ste imeli toliko opraviti z zastavljenimi cilji in svojimi ambicijami. Vse lepo in prav, saj je od nečesa treba živeti. Kljub vsemu pa partnerju večkrat pokažite, da vam veliko pomeni. Ljubezen je ambicija, ki jo je potrebno še posebej negovati, da se razvija. Čas za razvajanje je več kot idealen, kar nakazuje Neptun, ki je v opoziciji z vašim Zodiakalnim znamenjem.

Vodnar, 21. januar – 18. februar
Zvezdni namig: “Človek ni na tem svetu zgolj zato, da bi bil srečen, tudi ne zato, da bi bil zgolj pošten, temveč zato, da uresniči velike stvari za človeštvo, da postane plemenit in preraste nizkotnost, v kateri živi večina ljudi.” (Ernest Renan). Kljub vsemu se morate večkrat vprašati ali vidite posamezno drevo v gozdu. Vaše bližnje boste osrečili bolj kot si mislite, če jim boste namenili več svojega časa. K vašemu trenutnemu umiku je res pripomogel Jupiter, ki trenutno v prehaja v opozicijo z vašim Zodiakalnim znamenjem. Ni naključje, če razmišljate o potovanju v daljne, sončne, obmorske kraje.

Ribi, 19. februar – 20 marec
Zvezdni namig: “Če vidimo luč na koncu predora, je luč prihajajočega vlaka.” (Robert Lowell). V času retrogradnih planetov Jupitra in Neptuna (ki še dodatno razprši razmišljanja in doda dvome, in ker sta naravna vladarja vašega Zodiakalnega znamenja), se zdi, kot da bežite od realnosti, od dnevnih opravil in s težavo se odpravite na delo. V vse vlagate ogromno energije, a zadovoljstva in uspeha kot da ni in ni. Osredotočite se na cilj, za katerega ste skorajda prisegli ob novoletni zaobljubi, kajti čas je idealen, da ta cilj uresničite. Ne obupajte, uspelo vam bo!

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi