Domov ZdravjeAlternativa Ašvatino pismo: »Nemogoči« umski in telesni podvigi pod lupo resnice

Ašvatino pismo: »Nemogoči« umski in telesni podvigi pod lupo resnice

15 ogledov

»Povezava med umom in telesom se mi je vedno zdela zanimiva: ko je človek srečen, žari. Ko ga nekaj muči, mu izgine sijaj iz oči. Ko je vesel, ima več energije. In ko ga nekaj tare, ga to ponavadi upočasni. To razumem. Nekoliko težje pa razumem, kako to isto energijo človek pravzaprav uporabi za večje telesne podvige, ko želi na primer podreti svetovni rekord v teku, naravno ozdraveti, priti do idealne telesne teže, izklesati svoje mišice … in nenazadnje pognati nov zob ali telesni ud, če ga je izgubil, ali se fizično teleportirati. Tako kot vi namreč verjamem, da je vse mogoče. Rada vas berem in hvaležna vam bom za vaše misli o tem,« pravi Špela iz Medvod.

Spoštovana ga. Špela,

srčno se vam zahvaljujem za vaše glasno razmišljanje. Ker je téma precej široka, prostora za mnoge moje misli o njej pa malo, jih bom povzela čim bolj jasno, – vi pa boste videli, kako si z njimi lahko najbolje pomagate. Vzemite tisto, ki se vam zdi najbolj smiselna.

Vsak od nas je kakor lupa, skozi katero sije sonce – če mu to seveda dovolimo. In ko mu pustimo, da sije skozi, ter ga usmerimo v eno točko, kmalu opazimo, da se točka segreva in postaja vedno bolj vroča, dokler ne zagori. Podobno je z želenim, ki mu v mislih in dejanjih namenjamo nedeljeno pozornost: kmalu »vzplamti« od naše strastne osredotočenosti.

Ta točka je ponavadi na začetku mrtvo hladna. Nič se ne dogaja v zvezi z njo. Ni videti, da bi se segrela, da bo vsak čas vzplamtela, ali z drugimi besedami, da se bo uresničilo to, o čemer sanjamo. A ker nam je misel na želeno tako prijetna in neskončno zadovoljujoča, lažje storimo še en korak v smeri želenega, in še en korak in še enega, dokler ne opazimo prve pozitivne spremembe. Kdor si resnično želi to, kar si želi, bo to tudi dobil. Dokler pa je v njem senčica dvoma, je bolje, da z njo ravna sočutno. Bolje je namreč delati majhne korake naprej, kot sploh nobenih, kajti tisti najmanjši so pravzaprav največji.

Prispodobe včasih niso najboljše, so pa prikladne za povzemanje globokih razmišljanj. Na tem mestu nam ostane še ena, morda najpomembnejša misel, ki jo želim deliti z vami: naj vas vaša želja nima v oblasti. Delajte v zvezi z njo tisto, kar se vam zdi najboljše. Bodite osredotočeni nanjo, okusite njeno sočno bistvo že danes. A ne zato, da bi dobili želeno, temveč zato, ker je preprosto zabavno, izpolnjujoče in najprijetnejše na svetu misliti nanjo ter delati v zvezi z njo to, kar se nam zdi najbolj primerno. In začutili boste, da se »segreva«. Takrat le nadaljujte z osredotočanjem, in kmalu bo »vzplamtela«.

Tako gotovo kakor voda teče iz svojega izvira navzdol po skalah, dolinah in mnogih, očem skritih kotičkih, tudi vaša dragocena energija, ki jo usmerjate v želeno, teče k izpolnitvi želje.

Vôdi in človeku, ki ve, kaj hoče, vedno lahko napovemo končni cilj. Zato tudi ni čudno, da je vedno več ljudi, ki poročajo o naravnih ozdravljenjih tako imenovanih neozdravljivih bolezni, in drugih zanimivih primerih, kot je popolnoma nanovo zrasli odrasli zob, nov svetovni rekord v teku, skoku v daljino, plavanju in drugih aktivnostih.

Ko je prvi človek pretekel miljo v manj kot štirih minutah, je le prebil led velike resnice: da je človekovo telo vedno sposobnejše, saj ves čas prijetno preseneča in navdihuje. Ko sta prva človeka prebolela aids in raka, sta le prebila led velike resnice: da je človeško zdravje posledica usklajenosti uma in srca. Ko je prva odrasla oseba pognala nov zob, je le storila to, kar lahko stori vsakdo. In ko je Tesla odkril, kako z elektriko oskrbeti ves svet, je le položil češnjo na vrh resnice: da je domišljija, skupaj z razumevanjem naravnih zakonov, nepogrešljiva pogonska sila vseh najveličastnejših stvaritev.

Nekateri menijo, da je ves čar v veri, ne v razumu. Res je. Vendar morate svoj um vseeno nekako prepričati, da je to, kar si želite, dosegljivo. Kako to storite, je odvisno od vas. Le delajte s svojim razumom sočutno in spodbudno, saj ga boste potrebovali v želeni resničnosti. Razumu preprosto mora biti sprejemljivo, da imata glavno besedo srce in domišljija. In telo mu bo sledilo. Vaši celotni možgani in telo se posvetijo takrat, ko vanje vklopite ta neverjetno vsemogočni par.

 

Ašvata Nataša Martinčič

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi