Domov ZdravjeAlternativa Retrogradni planeti in vpliv na zdravje

Retrogradni planeti in vpliv na zdravje

26 ogledov

Gibanje planetov v Osončju je zelo pomembno za delovanje energij na Zemlji. Vemo, da je Sonce izvir in začetek življenja, v njem je vse kar smo bili, smo in bomo. Zemlja je kraj izkušenj in skušnjav, kjer se na poseben način srečujejo vplivi planetov.

Merkur je informator, njegova splošna naloga je, da v vsaki izkušnji najde miselne procese, ki naredijo doživetje razumljivo. Venera je simbol za privlačnost in lepoto vsega kar doživljamo. Mars simbolizira zdravo agresivnost in je mnogokrat povod za konflikte. Jupiter predstavlja razvoj, rast in blaginjo na vseh področjih delovanja. Saturn postavlja meje in opozarja na minljivost vsega. Naloga Urana je, da temeljito pretrese navidezno urejeni in varni svet. Neptun izraža hrepenenje, uči o izkustvih individualnosti in povezanosti z drugimi. Zadnji odkriti planet Pluton pa razkriva nasilje, manipulacijo in je izrazito dvosmeren, na eni strani uničevalen in selektiven, na drugi strani izjemno hraber v prerojevanju na boljše.

Vsak od navedenih planetov pa se večkrat giblje retrogradno ali vzvratno. A astronomiji, ki je ne smemo zamenjati z astrologijo, je to gibanje v obratni smeri kot se gibljejo ostala nebesna telesa. V Osončju se večina teles giblje v smeri urinega kazalca. Ko se določen planet zaradi naravne gravitacije oddalji od Zemlje, je navidezno videti kot da se pomika nazaj – temu pojavu pravimo retrogradnost.

Retrogradni planeti v letu 2014

Venera
21. december 2013 (na 28° Kozoroga) – 31. jan 2014 (na 13° Kozoroga)

Merkur
6. februar 2014 (na 3° Rib) – 28. februar 2014 (na 18° Vodnarja)
7. junij 2014 (na 3° Raka) – 1. julij 2014 (na 24° Dvojčka)
4. oktober 2014 (na 2° Škorpijona) – 25. oktober 2014 (na 16 ° Tehtnice)

Mars
1. marec 2014 (na 27° Tehtnice) – 20. maj 2014 (na 9° Tehtnice)

Saturn
2. marec 2014 (na 23° Škorpijona) – 20. julij 2014 (na 16° Škorpijona)

Jupiter
7. november 2013 (na 20° Raka) – 6. marec 2014 (na 10° Raka)
8. december 2014 (na 22° Leva) –

Pluton
14. april (na 13° Kozoroga) – 23. september (na 10° Kozoroga)

Neptun
9. junij 2014 (na 7° Rib) – 16. november 2014 (na 4° Rib)

Uran
22. julij 2014 (na 16° Ovna) – 21. december 2014 (na 12° Ovna)

Ali retrogradni planet lahko vpliva na naše zdravje?

Sonce in Luna nista nikoli retrogradna. Glede na znak v katerem se retrogradni planet nahaja, kaže kateri organ lahko deluje nekoliko drugače.

Merkur v času retrogradnosti opozarja na vplive nesproščenosti, povečane napetosti, saj vlada živčevju. Vlada tudi razgrajevanju sladkorja in maščob v telesu. Ko je Merkur retrograden in če je obenem osebni Planet v rojstni karti, v času retrogradnosti operacije niso priporočljive.

Venera je »kriva« za šibko delovanje ščitnice, ledvic, krvnega obtoka in določa kako radi imamo sebe. Raje ko se imamo bolj skrbimo za svoje zdravje, v času retrogradnega gibanja nehote pozabimo na dobre navade.

Mars je »odgovoren« za naše mišice in dobro kri. Kaže koliko energije imamo za vsakodnevne naloge. V času retrogradnosti imamo običajno manj volje, telo kot da slabše sprejema vitamine. V obdobju retrogradnosti in še posebej osebam, ki imajo izrazito poudarjen Mars, operacije niso priporočljive.

Jupiter na splošno označuje vsakršno rast in razvoj, v zdravstvenem pomenu je lahko to tudi prevelik apetit in posledično debelost. V času retrogradnosti največkrat ponovimo stare napake in težje najdemo pot iz težav.

Saturn v času retrogradnosti opozarja kateri del telesa slabše deluje. Vlada zobem, kostem in tudi procesu staranja. Zaradi pesimizma v času tega gibanja je proces ozdravitve daljši. Če ima nekdo zobobol, je prav zanimivo v karti videti kako se je aktiviral tranzitni Saturn.

Uran, Neptun in Pluton so počasnejši planeti, kar zahteva še posebej poglobljeno razlago. Ti trije planeti posameznika povezujejo z družbo in predstavljajo tiste sile, ki vplivajo tako na posameznika kot na širšo družbo (če gledamo z vidika astromedicine, je ob neugodnem delovanju Neptuna možen izbruh epidemije).

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi