Domov ZdravjeAlternativa Vulkanski minerali niso čudež, pomagajo pa!

Vulkanski minerali niso čudež, pomagajo pa!

5 ogledov

Vulkanske minerale je leta 1981 odkril Robert Schindele na jugu Avstrije. Z minerali bogat prah izvira iz posebne vulkanske kamnine, kakršne kljub obsežnim raziskavam še do danes niso odkrili nikjer drugje na svetu.

O njegovem izjemnem zdravilnem učinku obstaja vrsta znanstvenih in medicinskih raziskav. Prah se priporoča vsem, ki bi se radi počutili mlajše, imeli več energije in bili bolj zdravi.

Zaradi svoje sestave 26 mineralov, je ta vulkanski prah popolno prehransko dopolnilo, ki nadomešča vse tisto, česar zaradi sodobnega načina prehrane in osiromašenosti zemlje, na kateri se prideluje hrana, našemu telesu primanjkuje.

Rober Schindele pravi, da gre za primarno magmatsko kamnino, ki preprosto vsebuje ravno pravo zmes mineralov, med njimi šest najpomembnejših – kalij, železo, kalij, silicijeva kislina, magnezij in cink -, ki vplivajo na izboljšanje zdravja, vračajo življenjske moči ter pomlajujejo.

Leta 2010 je bila narejena tudi raziskava tolerance, sprememb in učinkovitosti Schindelejevih mineralov pri simptomih spektra revmatičnih obolenj. Ugotovili so, da so se težave pacientov v sklepih in pri vnetju mehkega tkiva precej zmanjšale.

O zdravilnem vulkanskem prahu, ki so ga našli na zgolj enem kraju na planetu, so se pogovarjali tudi z doktorico komplementarne medicine Alenko Rupert Aruno, ki so jo vulkanski minerali navdušili. Z energetskimi meritvami se je prepričala, da imajo Schindelejevi minerali izredno visoko in čisto energetsko raven. O vulkanskih mineralih pravi tudi: »Ne vsebujejo nobenih primesi, gre za čisto naravo, ki pomaga organizmu izločiti kisline, sluz in strupene snovi … Schindelevi minerali dokazano delujejo bazično in odstranjujejo sluz. Telo dobi več notranje moči, čiste energije, organi so razbremenjeni in zato začnejo delovati bolj uravnoteženo … V nasprotju z glino, ki ima prav tako veliko zdravilno moč, imajo minerali še dodatno moč ognja, ki telesu vrača vitalno delovanje, akcijo, živost notranjih organov.«

Vulkanski prah ima povsem nevtralen okus in njegovo uživanje nima stranskih učinkov. Glede na znanstvene raziskave, je ena žlička, ki je priložena prahu, dovolj, da človek dobi vse ustrezne minerale, ki jih telo potrebuje za dnevno oskrbo. Prav tako je prah učinkovit za obkladke, obloge in kopeli.

Gospod Schindele je rekel, naj temu ne rečemo čudež, ampak le sprejemo kot darilo narave. Če bomo do nje prijaznejši, nam bo morda dala še kakšno.

 

Simona Furlan

(Vir: Simona Furlan. Moč čiste narave: Schindelejevi minerali, zdravilni vulkanski prah. Jana: slovenska družinska revija, april 2012, letnik XL, št. 15, str. 14-15)

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi