Sestavine za 4 osebe:
800 g mladih že očiščenih sipic
200 g rakovih repkov (lahko tudi zamrznjenih)
1 bela čebula
2 stroka česna
250 g belega riža
3 žlice olivnega olja
2 dl suhega belega vina
2 dl zelenjavne jušne osnove
sol in poper
2 žlici sesekljanega svežega peteršilja
Priprava:
1. Čebulo in česen olupimo ter na drobno sesekljamo. Sipice splaknemo pod tekočo vodo. V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo sipice, mešamo in pražimo, da sipice spremenijo barvo in čebula postekleni. Ker sipice oddajo veliko tekočine, jo odlijemo in shranimo za zalivanje rižote.
2. Sipicam dodamo še 1 žlico olja in riž ter premešamo. Ko riž postekleni, prilijemo vino in počakamo, da izpari. Nato prilijemo jušno osnovo, prihranjeno tekočino, solimo in popramo ter pokrito kuhamo približno 12 minut. Ko je riž kuhan, dodamo peteršilj, rižoto premešamo in ponudimo.