Domov ZdravjeRecepti Kamut z zelenjavno omako

Kamut z zelenjavno omako

SESTAVINE (za 2 osebi):

* 200g kamuta
* ščepec soli
* 1 čebula
* 1 korenček
* 1 paprika
* 3 sveži paradižniki
* 1 bučka
* olivno olje
* začimbe po okusu

OPIS POSTOPKA:

Kamut zvečer namočimo v vodo. Naslednji dan ga kuhamo v slani vodi približno 40 minut. Očistimo in narežemo zelenjavo. Najprej na olivnem olju popražimo čebulo, potem dodamo še ostale sestavine. Začinimo po okusu. Ko je kamut kuhan, mu dodamo zelenjavno omako in pustimo par minut, da se sestavine dobro prepojijo, potem postrežemo.

ČAS PRIPRAVE:
45 min

Recept prispeval: Malinca

vir: www.malinca.si

 

 

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi