Domov ZdravjeRecepti Krumpantoč

Krumpantoč

Krumpantoč (tudi krumpentoč ali krumpatoč) je stara in nezahtevna jed steklarjev.

Priprava:

Surov krompir naribamo, ožmemo, mu dodamo sol, jajce in moko ter sesekljan svež peteršilj. Na vroči maščobi (približno 160°C) oblikujemo male polpetke in jih z obeh strani popečemo do zlato-rumene pšenične barve. Jed se lahko ponudi kot topla predjed z rahlo hrenovo omako ali kot priloga h glavni jedi. Če se jed servira kot samostojna jed, zraven ponudimo vrtno solato, radič ali regrat.

 

Sestavine za 4 osebe:

3 veliki krompirji

10 dag masti ali olja

1 jajce

2 žlici ostre moke 

ščep soli

ščep popra

ščep peteršilja

 

(vir: brošura Okusno iz zasavske kuhinje)

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi