Domov ZdravjeRecepti Kuskus s popečeno zelenjavo in pinjolami

Kuskus s popečeno zelenjavo in pinjolami

7 ogledov

SESTAVINE (za 4 osebe):

 

* 200 g kuskusa

* 0,5 žličke soli

* 2 manjši bučki

* 1 manjši jajčevec (ali več majhnih)

* 1 rdeča paprika

* 2,5 žlice olivnega olja

* 70 g kuhane čičerike iz pločevinke

* 2 žlici pinjol

 

 

OPIS POSTOPKA:

Kuskus stresemo v skledo, rahlo posolimo in premešamo. V manjši kozici zavremo manjšo količino vode. Z vrelo vodo prelijemo kuskus (vode mora biti toliko, da je kuskus popolnoma prekrit), skledo pokrijemo. Pustimo stati toliko časa, da kuskus vpije vso tekočino in se napne. Vso zelenjavo operemo pod tekočo vodo. Čičeriko iz pločevinke stresemo na cedilo in temeljito speremo pod tekočo vodo. Bučko narežemo na tanjše kolobarje. Jajčevce narežemo na koščke. Papriki odstranimo pecelj in semena, nato pa jo narežemo na koščke. Na kuhalnik pristavimo ponev in jo dobro segrejemo. V segreto ponev vlijemo olivno olje in stresemo vso narezano zelenjavo. Zelenjavo med mešanjem popražimo na zmernem ognju. Ko kuskus nabrekne, ga z vilicami razdrobimo, da razpade na posamezna zrna. Dodamo prepraženo zelenjavo, čičeriko in pinjole ter vse skupaj dobro premešamo. Po okusu dodatno začinimo s soljo in poprom. Pripravljen kuskus serviramo na krožnike in postrežemo.

 

ČAS PRIPRAVE: 45 min

RECEPT SESTAVIL: Malinca
Vir: www.malinca.si

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi