Odličen kot solatni preliv, kot omaka ali kot nadev za paradižnike, kumare, rdeče paprike ter drugo zelenjavo.
Sestavine:
• 1 skodelica mandljev
• 2 skodelici svežega peteršilja
• 1 žlica italijanskih začimb
• 1 čajna žlička rožmarina v
prahu
• ½ limone, sveže stisnjene
• 2-4 stroke česna
• 1 jedilna žlica olja Bio inca
inchi
• 1 žlica olivnega olja
• ščepec himalajske soli
• voda
Priprava:
Mandlje namočite čez noč. Vse sestavine zmešajte v električnem mešalniku, da dobite gladko homogeno maso. Vodo dodajte po potrebi.
ALI STE VEDELI?
Olje Bio inca inchi ni samo dobro prebavljivo, temveč je tudi najbogatejši rastlinski vir omega-3 in omega-6 maščobnih kislin. Bogato je z antioksidanti, vitaminoma A in E ter zagotavlja celicam, organom in tkivom zaščito pred prostimi radikali. Olje Bio inca inchi je blagega okusa z nežno aromo oreščkov.
Peteršilj je zelo hranljiv ter bogat z beta karotenom, vitaminom C, železom, folno kislino in klorofilom. Pripomore k odpravi edema (pospešuje odvajanje vode), artritisa in ledvičnih kamnov.
Vir: Medex