Sestavine:
– Jajčevci
– 500 g krompirja
– 500 g bučk
– 1 čebula
– 2 stroka česna
– nekaj kopra
– pol šopka peteršilja
– 2 dcl olivnega (ali navadnega) olja
– sol,poper
– 3-4 dcl kostne juhe (ali juhe iz kocke)
– 2-3 paradižniki
– 1-2 žlici drobtin
– 100 g naribanega parmezana ali podobnega sira
Priprava:
Olupljene in na pol centimetra debele rezine narezane jajčevce posolimo in pustimo počivati 40-60 minut. Olupljen in opran krompir narežemo na palčke. Oprane bučke zrežemo na pol centimetra debele rezine. Jajčevce splaknemo s hladno vodo, dobro odcedimo, zmešamo s krompirjem in bučkami ter dodamo sesekljan koper in peteršilj. Na olju popražimo čebulo in česen in ko se zmehčata, dodamo zelenjavo, solimo, popramo, primešamo na kocke narezan olupljen paradižnik, drobtine in polovico sira. Emajlirano pločevino,ponev ali pekač dobro pomastimo, naložimo zelenjavo, nalijemo juho in pečemo v pečici pri 175°C, da se jed zmehča. Pred koncem pečenja jed posujemo s preostalim sirom. Ponudimo s projo ali pogačo.
Recept prispeval: Bernard