Bioenergija

23 ogledov

Dr. Drago Smiljanič trdi, da je telo največja lekarna na svetu, le poiskati mu je potrebno pravo zdravilo za odpravo blokad in mu omogočiti, da se samo pozdravi. Mojster Smiljanič posveča svoj čas, energijo in znanje tistim, ki ga potrebujejo. Je pisec številnih knjig o naravni medicini in uspešno zdravi z naravno medicino že vrsto let.
Tia Kemperle
Kakšna so vaša znanja na področju alternativne medicine?
Z alternativno oziroma z naravno medicino se ukvarjam že več kot štirideset let. Sem tudi doktor kiropraktik, akupunkture, prof. TKM, hipnoterapevt, bioenergetik , duhovni učitelj, pisec več knjig o naravni medicini, sodelujem in pišem za razne časopise itd … Mislim, da je moje znanje na področju te medicine dokaj obširno in strokovno. Svoje znanje pa z veseljem prenašam tudi vsem, ki jih zanima alernativa. Kajti bioenergija je tista, s pomočjo katere najlažje pozdravimo številne bolezni.

Zakaj ste se odločili zamenjati šolsko medicino za naravno? Glede na to, da ste po izobrazbi ortoped …
Šolsko medicino sem zapustil iz več razlogov. Kot prvo zaradi svojega znanja, ker mi uradna medicina ni znala pomagati pri lastnih zdravstvenih težavah.
Drugi razlog pa je, ker menim, da je uradna medicina en velik posel. Na prvem mestu je kapital, medtem ko je človek ali bolnik na zadnjem. V naravni medicini pa je ravno obratno; bolnik je tisti, ki je v središču in najpomembnejša je njegova ozdravitev, zdravje, dobro počutje in pozitivna energija. Pacient je tako rekoč Bog in vedno na prvem mestu.

Kaj je bioenergija? Kdo lahko zdravi z njo oz. ali se lahko vsakdo nauči zdravljenja z bioenergijo?
Bioenergija pomeni življenje. Celotno vesolje je sestavljeno iz vibracij in bioenergije. Novejša znanost oziroma kvantna fizika je znanstveno utemeljila, da je človek energijsko telo, da sestoji 99,9999 % iz energije in če je temu tako, moramo telo zdraviti z bioenergijo. Ena od močnejših energij je zrak, v zraku je 90% bioenergije.
Z bioenergijo lahko zdravi vsak, kateri ima ljubezen do človeka, željo da pomaga in je umsko zdrav. Vsakega umsko zdravega človeka z lahkoto naučim zdravljenja z bioenergijo. Moje šole so ene najstarejših in v vseh teh letih nisem srečal človeka, katerega mi ne bi uspelo naučiti vseh tehnik in zdravljenja z bioenergijo.
Tovrstno zdravljenje poteka na več nivojih. V bioenergiji so informacije o vseh boleznih, telo je največja lekarna na svetu in potom energije dobi potrebne informacije in aktivira potrebno zdravilo. Sam terapevt odpravlja blokade v telesu, sprosti pretok energije v njem, po potrebi doda ali odvzame višek energije iz bolnega telesa.

Pri katerih težavah je zdravljenje z bioenergijo še posebej uspešno?
Zdravljenje z bioenergijo je uspešno pri vseh boleznih, saj z odpravo blokad, omogočimo telesu, da se samo pozdravi. Zavedati se moramo, da je bioenergetik samo posrednik med pacientom in prenosom bioenergije v njegovo telo.
Zdravljenje z bioenergijo je še posebej uspešno pri boleznih kosti, sklepov in hrbtenice, boleznih notranjih organov, migrene, boleznih srca in ožilja, alergijah, delovanju ščitnice, neplodnosti, bolečinah po operacijah, gangreni, vnetju sečil in črevesja, težavah pri rakastih obolenjih, psihičnih težavah in še bi lahko našteval. Najbolj fascinantno je tudi dejstvo, kako bioenergetsko zdravljenje deluje pri otrocih, ki samo energijo sprejemajo brez predsodkov. Uspešno pozdravimo: bronhitis, bronhiolitis, astmo in vse vrste bolezni dihal, težave s črevesjem, vnetjem ušes in sinusov, alergije, motnje spanja, dvig imunskega sistema, vnetja sečil itd. Zavedati se moramo, da je bioenergija življenjska energija in osnova življenja.

S to metodo zdravite torej tudi otroke.
Seveda. Z bioenergijo zdravimo tudi nosečnice, dojenčke in vse odrasle. Zdravimo lahko celo živali.
Ravno prejšnji teden sem imel ponovno lepo izkušnjo z otrokom, ki ni do tistega momenta spregovoril še nobene besede in je star že tri in pol leta. No, na tretjem srečanju pa je ravno pri meni na terapiji izgovoril svoj prvi hvala in ko smo se poslavljali je rekel adijo. Res sem ponosen na takšne uspehe. To mi vliva moč in energijo, da z veseljem pomagam pomoči potrebnim. To mi daje potrditev, da zmorem in znam.

Izvajate številna izobraževanja, kakšni so vtisi? Kaj se naučimo pri vas?
Kot učitelj duhovnosti, tako doma kot v tujini, opravljam različna izobraževanja. Zraven šol bioenergije (te so najbolj znane), izvajam razne delavnice. Omenim lahko gledanje avre, trganje karmičnih vezi, radiestezije, hipnozo, akupresuro …. Živimo v hitrem tempu življenja, ki se nenehno spreminja, vendar je vedno več ljudi, ki jih zanimajo tovrstna izobraževanja. Bodisi zaradi lastnega zdravja, razvoja, radovednosti bodisi iz lastne slabe izkušnje. Karkoli je razlog, da osebo prične zanimati duhovna plat, se je potrebno zavedati, da je življenje tukaj in zdaj samo kapljica v morje glede na celotni univerzum.

Organizirate številna brezplačna predavanja o naravnem zdravljenju, zakaj?
Rad delim svoje znanje. Z veseljem se odzovem na različna društva, knjižnice, organizacije, ki me povabijo, da spregovorim o tem kar znam. Poskušam pomagati čim večjemu številu posameznikov. To je moj namen, moja pot, moj cilj in preprosto moja karma. Torej moje poslanstvo je, da poskušam pozdraviti bolnike z različnimi težavami, velikokrat so tudi moji pacienti osebe nad katerimi je šolska medicina dvignila roke.
Neizpodbitno dejstvo je, da če bi bilo v moji moči, bi naučil toliko ljudi vse kar znam, da bi bil v vsaki družini nekdo, ki zna zdraviti z bioenergijo ali vsaj zna pomagati sočloveku z različnimi domačimi zdravili, o katerih učim na takšnih predavanjih. Dam tudi veliko znanja o preizkušenih receptih iz domače lekarne, naučim delati živo vodo, pokažem, kako se aktivira limfa, da se prične telo čistiti, povem, zakaj je poper dober za boljšo cirkulacijo, utemeljim mnenje o raznih cepivih itd.
Je mogoče z bioenergijo tudi škodovati, če nismo dovolj vešči tovrstnega zdravljenja?
Z bioenergijo se ne da škodovati. Če terapevt ne dela strokovno oziroma če ima premalo znanja, lahko škodi samemu sebi. Pacientu nikakor.

Kdo se lahko odloči za terapijo z bioenergijo, oz. ali se komu morda odsvetuje tovrstno zdravljenje?
Za terapijo se lahko odloči vsak, saj je to svobodna volja posameznika. Ponavadi se za tovrstno zdravljenje odločajo ljudje, ker jim uradna medicina ne zna pomagati oziroma nimajo velikega uspeha (Cronova bolezen, razni glavoboli, izguba ravnotežja, zaprtost itd …).
Vsem, ki potrebujejo pomoč smo na voljo. Zdravljenje z bioenergijo se torej ne odsvetuje nikomur.

Kaj lahko občutimo med terapijo, kako vemo, da se sploh nekaj dogaja?
Čutimo lahko različne občutke, od mrzlega do toplega stanja, mravljince, različne občutke pikanja in podobno. Vsak posameznik kmalu po terapiji začuti, da se je v telesu vršil nekakšen proces in da se nekaj dogaja. Dokaz, da energija je oziroma da pacient verjame vanjo, je tako imenovana »telekineza«, ki jo izvajamo na začetku terapije. Tako vsak občuti moč energije na lastni koži.

So učinki zdravljenja takojšnji oz. koliko terapij se svetuje za izboljšanje stanja?
Učinki zdravljenja so različni, odvisno od težav in bolezni. Pri nekaterih boleznih so izboljšanja takojšnja, pri nekaterih pa je potrebno nekaj časa. Za samo izboljšanje stanja, ni potrebno veliko terapij.
Nima veze, če pacient verjame v to zdravljenje. Pomembno je, da terapevt verjame v to kar dela, potem pa bo tudi uspeh. Človeški možgani so kompleksni, zaznavajo tudi stvari, katere si preprosti človek ne more niti zamisliti. Ko se terapevt in bolnik povežeta z auro, se tudi njihovi podzavestni deli možganov povežejo in pride do komunikacije med njima.

Se je na terapijo potrebno posebej pripraviti?
Na terapijo se mora pripraviti samo bioterapevt, kateri mora opraviti različne dejavnosti, procese za boljši prenos bioenergije. Pacientu se ni potrebno predhodno pripraviti na terapijo.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi