Domov ZdravjeAlternativa Zdravilna haloterapija

Zdravilna haloterapija

3 ogledov

 

Himalajska solna soba ponazarja solni rudnik, v kateri ustvarjamo okolje za izvajanje solnih terapij (haloterapij). Kot že ime pove je prostor povezan s himalajsko kristalno soljo ter določeno koncentracijo soli v zraku.

Himalajska kristalna sol velja za eno najkakovostnejših soli ter je po svoji strukturi edinstvena na svetu. Sol v postopku pridelave ne podlega nobenemu postopku kemijske predelave in bi naj vsebovala 84 različnih elementov in mineralov.
Ena od številnih pozitivnih lastnosti soli je tudi njen ionizacijski potencial. V prostor oddaja negativne ione in s tem izboljšuje kakovost zraka v njem. Koncentracija negativnih ionov je v naravi do tisočkrat višja kot v zaprtih prostorih urbanih okolij.
Navedene pozitivne lastnosti himalajske kristalne soli so nas pripeljale do odločitve, da izdelamo prvo himalajsko solno sobo v Sloveniji. Edinstveno klimo v prostoru lahko dosežemo zgolj s kontrolirano haloterapijo, ki so jo sposobne uravnavati le profesionalne naprave, s posebnimi senzorji za merjenje koncentracije soli v zraku. Po vsaki izmed solnih terapij so vam izvajalci solih terapij dolžni podati podatek o koncentraciji soli v zraku med samo terapijo. V kolikor vam točnega podatka ne morejo predložiti, je kakovost solne terapije zelo vprašljiva.
Raziskave o učinkoviti uporabi haloterapij pri različnih skupinah ljudi, kot so astmatiki, kadilci, športniki in otroci, so pokazale, da je metoda kontrolirane solne terapije izjemno koristna za izboljšanje zdravja, higieno dihal ter izboljšanje duševnega in čustvenega stanja.
Solna terapija deluje kot nežna krtača, ki dihalne poti učinkovito in varno očisti nečistoč, odpadnih produktov in sluzi. Izboljšuje mikrocirkulacijo v pljučih, zagotavlja antibakterijske in protivnetne učinke, hkrati pa prispeva k udobnemu dihanju. Solne terapije pa nimajo učinka zgolj na dihalni sistem, temveč so se kot zelo koristne pokazale pri kožnih težavah, kot so ekcem, akne in luskavica, kot tudi pri alergijah, kronični utrujenosti, depresiji in zmanjšanju stresa.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi