Domov ZdravjeAlternativa Zodiak in dvanajst zodiakalnih znamenj

Zodiak in dvanajst zodiakalnih znamenj

60 ogledov

ASTROMEDICINA

Število 12 je arhetipski simbol naravne delitve nekega procesa. Vsako od dvanajstih znamenj Zodiaka, ki mu pravimo tudi živalski krog, je predstavnik določenega tipa energije, povezane tudi z zdravjem in počutjem.

NADA CENTRIH

Neredko slišimo, da je astrologija veda o značaju in usodi. Človek dobi z rojstvom univerzum kot svojo dediščino, vendar tega še ne ve. Takoj ko govorimo o zavesti, pa se pojavi vprašanje, kje se ta sploh začne. Če vzamemo primer ljubiteljev rož, le-ti vedo povedati, da rože čutijo, kaj jim pomenijo. Duh časa pa kaže, koliko in kako človeški rod zmore ozavestiti kompleksno zakonitost celotnosti.

Ovnu vlada planet Mars, telo simbolizira glava
Biku vlada planet Venera, telo simbolizira vrat
Dvojčku vlada Merkur, telo simbolizirajo roke, pljuča
Raku vlada Luna, telo simbolizirajo prsi, trebuh
Levu vlada Sonce, telo simbolizirata srce, hrbtenica
Devici vlada Merkur, telo simbolizirajo prebavila
Tehtnici vlada Venera, telo simbolizirajo ledvica
Škorpijonu vlada Mars, telo simbolizirajo rodila, mehur, dimlje
Strelcu vlada Jupiter, telo simbolizirajo kolki, kri
Kozorogu vlada Saturn, telo simbolizirajo kolena, kosti, zobje
Vodnarju vlada Saturn, telo simbolizirajo meča, krvni obtok
Ribam vlada Jupiter, telo simbolizirajo stopala, jetra

Če povzamemo zgoraj navedeno pomeni, da v primeru, ko ima oseba veliko planetov v določenem zodiakalnem znamenju (Sonce ima v znamenju meseca, v katerem je oseba rojena) ima lahko več opravka s tistim delom telesa, ki ga posamezno znamenje simbolizira.

V obdobju Strelca, od 23 novembra do 21. decembra, ko narava skorajda že spi, ima človek končno čas, da se ozre naprej in se posveti možnostim in priložnostim prihajajočega leta. V Zodiakalnem krogu predstavlja deveto hišo. Oseba, ki ima poudarjeno deveto hišo zavedno in nezavedno išče izhodišča, s pomočjo katerih bi si lahko osmislil svoje življenje. Žene ga potreba po preseganju že doseženega, potreba po raziskovanju, študiju, daljavah, širjenju obzorij …, prav tako kaže kakšen zagon lahko dobi neka ideja v posamezniku. Ljudje, ki imajo močno zasedeno deveto hišo s planeti, kot so Sonce, Jupiter ali vladar ascendentnega znamenja, so rojeni učitelji, vzgojitelji in neredko tudi zdravniki.

Primer:
Moški, rojen decembra 1982, pozno popoldne v osrednji Sloveniji
Oseba ima Sonce v Strelcu, prav tako Luno, ki vlada njegovemu ascendentnemu znamenju ter planet Neptun, kar nakazuje na njegovo daljnovidnost in sposobnost predvidevanja. V uvodu tega prispevka, smo omenili zavedanje in prav aspekti v tej karti še posebej močno kažejo na senzibilnost in ranljivost te osebe. Ker ima smolo, da živi v okolju, ki mu ne omogoča razvijanja danih spodobnosti, ta moški vedno bolj pada v shizofrenično razmišljanje, saj skriva svojo stisko. Priporočljivo bi bilo, da se odseli iz okolja, ki nanj vpliva tako negativno.

Naj vam bodo Planeti in Zdravje v 2014 naklonjeni … 

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi