Drage dame, danes je naš praznik, 8.marec. Le zakaj bi tudi letos bilo tako kot vedno doslej! Jed po mojem receptu lahko pripravite že zjutraj,potem pa se prepustite praznovanju.
Sestavine
– 0,5 kg ajdove kaše
– rdeča čebula
– srednje debel korenček
– 15 dag ananasa iz kompota
– žličko domače vegete
– žlico kokosove maščobe
Najprej segrejte ponev,v njej raztopite kokosovo maščobo in prepražite čebulo ter na paličice narezan korenček. Dodajte dobro oprano in prebrano ajdovo kašo in zalijte z vodo v razmerju 1:2,5. Dodajte domačo vegeto ali samo posolite.
Kuhajte 12-15 minut,dodajte ananasove koščke in pustite še malo počivati pokrito, da se okusi prepojijo. Postrezite toplo.
Ko se kuha kaša pa nikar ne glejte skozi okno in opazujte soseda, ki se igra s psom, čeprav je ves razkuštran in zares srčkan. Pes namreč. Raje pripravite ŠAMPINJONE V SLADKEM PRELIVU
– konzervo šampinjonov (ne s kisom)
– 0,5 dl tekočine iz ananasovega kompota
– 3 žlice medu
– nasekljane lističe melise(na vrtu že prav lepo raste)
– nariban ingver(lahko tudi izpustite)
Ananasovo tekočino in med temeljito premešajte,dodajte lističe melise in ingver in s tem prelijte šampinjone. Vse skupaj vlijte na posušene paradižnike. Malce drugačen okus kot smo ga navajeni, saj je tudi dan poseben.
Dober tek!
Zvečer pa raztopite v vodni kopeli 100 g temne čokolade, dodajte 50 g res dobrega masla in šilce jagodne vodke za aromo. Nalijte v lepo skodelico,dodajte žličko in odnesite v spalnico na nočno omarico. Vaši domišljiji prepuščam, kam boste nakapljali to sladkost…
Recepta je prispevala gospa Anka iz Vrtnarstva Alt