V življenju je že tako, da ene stvari moramo storiti takoj, z nekaterimi odlašamo brez razloga, nekatere pa brez škode počakajo. Popravljam se, nekatere stvari pa počakajo in s tem pridobijo še večjo vrednosti. Le kaj bi to bilo? V tem primeru recept, katerega sestavine morajo počivati čez noč ali pa vsaj dve uri. Pa preidimo k postopku:
Sestavine:
300 gr ajdove moke
100 gr pirine moke
2 jajci
četrt žličke soli
3 žličke sladkorja
približno 8 dcl mleka
Vse sestavine preprosto zmešamo z mešalnikom.. Tekočina mora biti malo gostejša kot za “običajne palačinke” in pustimo na hladnem počivati vsaj dve uri, ali pa čez noč kakor storim tudi sama.
Naslednji dan pa jih samo spečem na majhni žlički kokosove maščobe. Eno za drugo, tukaj pa ni prehitevanja.
Slivov nadev:
300 gr suhih sliv brez koščic
3 dcl jabolčnega soka
cimet
pol pesti sesekljanih orehov
Suhe slive namočimo v jabolčni sok in damo nabrekat za vsaj dve uri ali pa čez noč, posodi pa OBVEZNO postavimo eno zraven druge. Saj je tudi nam ljudem lepše v dvoje, zakaj pa ne bi privoščili tega tudi tema posodama s slastno vsebino…Po vsaj dveurnem ali celonočnem počivanju lepo narasle in mehke slive samo narahlo obdelamo s paličnim mešalnikom, dodamo cimet in sesekljane orehe. In se zares poskusimo vzdržati da nadeva ne pojemo, prej kot z njim namažemo palačinke. 😉
Dober tek!
Recept je prispevala gospa Anka iz Vrtnarstva Alt