Potrebujemo:
– konzerva ananasovega kompota
– bio albert keksi (12 za 4 kozarce)
– 1 žlica kokosovega olja
– 2 žlici ovsenih kosmičev
– 2 dcl puste skute
– 1 žlica kisle smetane
– kokosov sladkor
– cimet
– kakav
Priprava:
Albert kekse zdrobimo v multipraktiku (če ga nimamo, damo kekse v gospodinjsko vrečko in zdrobimo z valjarjem). Polovici zdrobljenih keksov dodamo stopljeno kokosovo olja. Maso damo na dno kozarca in jo potlačimo. Nanjo položimo koščke ananasa in prelijemo z žlico ananasovega kompota.
Dodamo plast ovsenih kosmičev pomešanih z mletimi keksi ter ponovno malo navlažimo z ananasovim kompotom. Sledi plast skute, ki jo zmešano s kislo smetano, kokosovim sladkorjem in cimetov. Sledi plast ananasa in mešanice s skuto.
Na vrhu okrasimo s kakavom.
Vir: malinca.si