Domov ZdravjeRecepti Bela juha brez naključja

Bela juha brez naključja

Spadate med osebe, ki verjamejo v naključja? Ali pa verjamete, da se vse zgodi z namenom? Danes sem se pogovarjala z zgovorno gospo, ki je omenila da je pri njih še polno snega. Sama pa sem ob pogledu skozi okno videla samo majčkeno neraztopljeno zaplatico snega v senci. Sneg imam rada. Po pogovoru pa mi je pogled obstal na pastinaku…in hitro za štedilnik in kuhat belo juho.

Sestavine:
– 450 gr pastinaka (lahko tudi peteršilj)
– približno 1,3 litra vode
– ščepec soli
– ščepec belega popra
– pločevinka kokosovega mleka
– nariban parmezan

Priprava:

Pastinak očistite in dajte kuhat v vodo. Posolite in popoprajte ter kuhajte kakih 10 minut. S paličnim mešalnikom temeljito zmiksajte, dodajte kokosovo mleko in samo rahlo prevrite.
Parmezan naribajte tik pred postrežbo.

Malce drugačen, toda nadvse poln okus juhe, ki so jo moji domači z užitkom pojedli. Vmes pa so ugibali o sestavinah in prišla sem do ugotovitve, da na krožniku paše skupaj sestavina ki je zrasla globoko v prleški zemlji in visoko na drevesih v tropih. Pa čeprav sem ju združila čisto po »naključju« saj sta oboji bele barve. Kot sneg.

Recept prispevala ga. Anka iz Vrtnarstva Alt

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi