Filije

5 ogledov

Sestavine za 6 oseb:

– 2 jajci
– 500 g mehke bele moke
– 2 dcl mleka
– 1 dcl vode
– 50 do 300 g kajmaka ali masla

Priprava:

Pekač damo v pečico, da se segreje. Medtem pripravimo testo za filije: jajci dobro stepemo in med stepanjem dodamo moko, mleko in vodo, na koncu solimo. Testo mora biti gladko, brez grudic in malo gostejše od testa za palačinke. Ko je pekač segret (200 stopinj C), ga namažemo s kajmakom ali maslom in prelijemo s tanjšim slojem testa. Za nekaj minut ga postavimo v pečico. Ko ga vzamemo ven, testo premažemo s kajmakom in dolijemo manjšo količino testa. Pekač damo nazaj v pečico. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega testa. Na koncu pekač pokrijemo s kuhinjsko krpo in počakamo, da se malo ohladi. K filijam ponudimo kislo mleko ali pečene paprike.

Recept prispeval: Bernard

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi