Sestavine za 8 – 11 oseb:
– 1 večja čebula
– 40 g olja
– 400 – 500 g mletega govejega mesa
– sol, poper
– 500 g vlečenega testa za zavitke
– 1 dcl olja
Preliv:
– 2 do 3 jajca,
– 1 lonček jogurta
– 1,5 dcl mineralne vode
Priprava:
Čebulo nasekljamo in prepražimo na olju. Ko se zmehča, posodo odstavimo in ohladimo. Dodamo meso, sol in poper ter premešamo. Pekač namažemo z oljem in dno obložimo z 2 – 3 kosi testa; pokapljamo jih z oljem in nanje razporedimo sloj mesa. Na meso položimo 2 – 13 kosov testa in postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin. Na vrhu naj bo testo, pokapljano z oljem. Zloženko narežemo na kocke in prelijemo s prelivom: jajca in jogurt dobro zmešamo, dodamo mineralno vodo in preostanek olja in vse skupaj še enkrat dobro premešamo. Preden damo burek v pečico (200°C), naj stoji približno 15 minut. Peče se približno 40 minut. Postrežemo vročega.
Recept prispeval: Bernard