Domov ZdravjeRecepti Kuskus pica z bučkami

Kuskus pica z bučkami

SESTAVINE:

* 250 g polnozrnatega kuskusa

* 1 večja ali 2 manjši bučki

* 3 paradižniki

* paradižik pire

* mozzarela

* 2 jajca

* feta sir (po želji)

* origano

* sol

* olivno olje

 

OPIS POSTOPKA:

Kuskus pripravimo po navodilih. Medtem, ko počiva, zrežemo bučko(i) na kolobarje cca 0,5 cm, prav tako paradižnik. Ko je kuskus pripravljen ga zmešamo skupaj z dvemi jajci (pazimo, da ni prevroče, ker bi jajca takoj zakrknila ) ter po želji s feta sirom, ki smo ga zrezali na kocke. Tako zmes stresemo na dobro naoljen pekač cca 25x30cm in dobro potlačimo. Po vrhu naložimo kolobarje bučk, katere malce pokapamo z oljem in malce posolimo. V pečici pečemo na 190 stopinj cca 20-25 min. Pekač vzamemo iz pečice po bučkah polijemo paradižnikov pire potresemo malce z origanom, dodamo paradižnikove kolobarje in še mozzarelo potresemo po vrhu. Temperaturo v pečici povišamo na 210 stopinj. Čisto po vrhu še lahko potresemo z origanom, da je res vonj po pici. To potem pečemo 10 min.

 

ČAS PRIPRAVE: 60 min

RECEPT SESTAVIL: Bernarda Rauter
Vir: www.malinca.si

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi