28
SESTAVINE:
* 1 rdeča paprika
* 1 bučka
* 1/2 rdeče čebule
* 3 stroki česna
* 15 dag pire
* 2 dcl paradižnikovega pireja
* olivno olje
* himalajska sol
* timijan (glede na sezono svež ali suh)
OPIS POSTOPKA:
Piro en dan prej namočimo in jo skuhamo. Čebulo popražimo na olivnem olju, dodam papriko, čez 5 min pa še bučke. Vse skupaj posolimo in pražimo na nizki temperaturi 7-8 min, dodam sesekljan česen, ko zadiši zalijemo s paridižnikovim pirejem. Počakamo da zavre in še kakih 5 min pokuhamo. Tik preden ugasnemo dodamo timijan. Na koncu zamešamo še odcejeno piro. (Zraven lahko postrežete na žaru pečen puranji file.)
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVIL: Bernarda Rauter
Vir: www.malinca.si