Potrebujemo:
Podlaga:
* 50 g datljev
* 150 g nastrganega kokosa
* 50 g pirinih kosmičev
Nadev:
* koščki svežega ananasa ali drugega sezonskega sadja
Čokoladna krema:
* 150 g datljev
* ½ lončka vode
* 50 g presnega kakava v prahu
* 2 žlici kokosovega olja
Priprava:
Podlaga:
Za osnovo zmešamo namočene dateljne z manjšo količino vode in zmešamo, da dobimo gladko dateljnovo pasto. Dodamo kokosovo moko in kosmiče. Dobro premešamo (vendar ne do gladkega). Oblikujemo v modelu za torte.
Nadev:
Na koščke narezan ananas zložimo po osnovi.
Čokoladna krema:
Za čokoladno kremo namočene datlje zmeljemo. Potem dodamo vodo in meljemo toliko časa, dokler ne nastane gosta zmes. Vse mora biti lepo zmleto, brez delčkov. Dodamo še kakav in kokosovo maslo in zmeljemo še to. Čokoladno maso prelijemo po tortici, damo v hladilnik/skrinjo in počakamo, da se strdi (60 minut). Po želji lahko potresemo/okrasimo s kokosovim čipsom ali moko.
Vir: Malinca.si