Sestavine:
1/2 kg njokov(pečak)
Rdeča omaka:
olivno olje
čebula
česen
pelati
Začimbe:
provansalske začimbe
bazilika
sol ali vegeta
po želji
slanina
sir ali skuta
mleto meso
Priprava:
Iz sestavin naredimo njoke. Na olju prepražimo čebuli in kasneje dodamo še česen. Zalijemo s pelati in kasneje dodamo še malo vode, da je omaka primerno gosta. Začinimo po okusu. Med tem v osoljenem kropu skuhamo njoke (cca. 5 minut). Kuhane odcedimo in jih stresemo v omako. Pripravimo lončeni posodici in ogrejemo pečico na 200 stopinj.
1. način:
V posodico naložimo njoke. Obložimo jih s slanino in ribanim sirom. Nato damo še eno plast njokov, slanino in sir.
2. način – vegi
V posodico naložimo njoke, po njih pa razdrobimo skuto ali sir.
Posodici damo v pečico in zapečemo (15 – 20 minut).
Recept je prispeval Bernard