Domov ZdravjeRecepti Sezam odpri se

Sezam odpri se

44 ogledov

Zloženka iz piščančjih filejev v sezamovem ovoju, v kremasti omaki in z zapečeno mozzarelo.

Sestavine:

4 piščančji fileji / puranji fileji

moka,

jajce,

sol,

sezam

nariban parmezan

Omaka:
2 dl paradižnikovih pelatov ali svežega paradižnika
bazilika, najbolje sveža, lahko tudi suha
po želji trdo kuhano jajce
8 tanjših rezin mozzarele

 

Priprava:

Meso potolčemo, posolimo in spaniramo v moki, jajcu ter na koncu v mešanici sezama in naribanega parmezana. Ocvremo na malo olja (da pokrije dno ponve, ni treba, da meso plava v olju).

Pripravimo omako tako, da zavremo pelate, sol, poper, papriko in česen v prahu (lahko tudi svež) ter baziliko. Kuhamo še 5 minut, nato pa omako zlijemo v večji kvadraten pekač. Lahko pripravimo tudi paradižnikovo omako po svoje.

Na omako položimo meso, na meso pa naložimo še rezine mozzarele. V pečici pečemo toliko časa, da se sir lepo zapeče.

Primerno tudi za pripravo vnaprej oz. tudi v pečici ostane toplo dolgo časa (lahko ohranjamo nizko temperaturo).

Recept prispeval Bernard

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi