Domov ZdravjeRecepti Narastek iz ajdove kaše z zelenjavo

Narastek iz ajdove kaše z zelenjavo

14 ogledov

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

* 300 g ajdove kaše

* 1 čebulo

* 2 stroka česna

* 300 g sezonske zelenjave (por, šparglji, grah ipd.)

 

* 4 korenčke

* 250 g tofuja

* 2 jž pšenične oz. pirine moke

* 2 jž kokosove maščobe

* 2 jž sojine omake

* 1 čž zelišče soli

* 1 jž naravne jušne osnove

* 1 čž koprca

* 2 jž zeliščne omake s čemažem ali baziliko

* 3 jž oljčnega olja

 

OPIS POSTOPKA: 

1. Ajdovo kašo kuhamo v vodi v razmerju 1:2. Vodi dodamo jušno osnovo in malenkost osolimo. Kuhamo na malem ognju približno 10 minut. Odstavimo in pustimo nabrekati še nekaj minut.

2. V ponvi na maščobi prepražimo sesekljano čebulo. Ob koncu praženja dodamo še sesekljan česen in na grobo naribano korenje.

3. Posebej na maščobi na kratko prepražimo še poljubno sezonsko zelenjavo, npr.: na kolobarje narezan por, na koščke narezane šparglje … Dušimo le na kratko, da zelenjava ostane hrustljava. Ko je podušena, jo vmešamo v ajdovo kašo.

4. V mešalniku zmeljemo tofu, ki smo mu dodali moko, 1 dl vode, sojino omako, oljčno olje, zeliščno sol in zelišča. Maso zmeljemo da postane popolnoma homogena.

5. Kuhani ajdovi kaši dodamo pripravljeno zelenjavo ter vmešamo kremo iz tofuja. Maso dobro premešamo in jo preložimo v pomaščen pekač z visokimi robovi.

6. Posujemo s poljubnimi semeni in zapečemo 20 min pri temperaturi 200°C. Rahlo ohlajeno razrežemo na večje kocke. Postrežemo na krožnikih in ponudimo s solato.

 

 

Vir: www.duhovnost.eu

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi