Sestavine:
½ kg špagetov
Omaka:
4 žlice olivnega olja
1 posušen čili ali žličko čilijeve omake
4 stroke česna
2 žlički kaper
4 slanike
250 – 300 g tune iz konzerve
šopek zelenega peteršilja
malo cimeta
8 črnih oliv
½ l paradižnikove mezge
malo parmezana
origano
bazilika
poper
malo limoninega soka
Postopek:
Zavremo večjo količino vode in jo dobro osolimo. V njej skuhamo špagete.
Omaka:
Na olivnem olju popražimo čili, česen, kapre in slanike. Dodamo odcejene tune. Posujemo s sesekljanim peteršiljem ter s ščepcem cimeta. Dodamo narezane olive. Zalijemo s paradižnikovo mezgo. Malo pokuhamo, nato dodamo parmezan, origano, baziliko, poper in limonin sok. Še nekaj časa podušimo, pridamo kuhane in odcejene špagete, ter dobro premešamo. Če je presuho, zalivamo z vodo ki je ostala pri kuhanju špagetov.
Recept prispeval Bernard