Sestavine:
Testo:
500 – 600 g moke
1 ½ dcl mleka
3 dcl mineralne vode
30 g kvasa
1 ½ žličke sladkorja
½ žličke soli
Nadev:
6 tankih zrezkov
sol
poper
česen
peteršilj
sir
olivno olje
Premaz:
jajce
mleko
sol
Postopek:
Testo:
Iz kvasa, malo sladkorja in malo mleka naredimo kvasec. Moko presejemo, v sredino naredimo jamico in vanjo vlijemo kvasec. Dodamo ostale sestavine in zgnetemo testo. Pustimo vzhajati ½ ure.
Nadev:
Iz mesa naredimo tanke zrezke. Dobro jih potolčemo in začinimo. Na hitro jih popečemo. Sir naribamo.
Premaz:
Jajce, sol in mleko dobro razžvrkljamo.
Testo razdelimo na 6 delov. Vsak del posebej raztegnemo na okrogli plošči. Premažemo ga z olivnim oljem. Na polovico testa položimo začinjeno meso ter posujemo s sirom. Preostalo testo zapognemo čez meso in robove zvijemo. Pred pečenjem copatke večkrat prebodemo in premažemo. Pečemo jih cca ½ ure pri 180° – 200° C.
Nasvet: Zraven lahko pripravimo gobovo omako.
Recept prispeval Bernard