Domov ZdravjeRecepti Topli copatki

Topli copatki

Sestavine:
Testo:
500 – 600 g moke
1 ½ dcl mleka
3 dcl mineralne vode
30 g kvasa
1 ½ žličke sladkorja
½ žličke soli

Nadev:
6 tankih zrezkov
sol
poper
česen
peteršilj
sir
olivno olje

Premaz:
jajce
mleko
sol

Postopek:
Testo:
Iz kvasa, malo sladkorja in malo mleka naredimo kvasec. Moko presejemo, v sredino naredimo jamico in vanjo vlijemo kvasec. Dodamo ostale sestavine in zgnetemo testo. Pustimo vzhajati ½ ure.

Nadev:
Iz mesa naredimo tanke zrezke. Dobro jih potolčemo in začinimo. Na hitro jih popečemo. Sir naribamo.

Premaz:
Jajce, sol in mleko dobro razžvrkljamo.
Testo razdelimo na 6 delov. Vsak del posebej raztegnemo na okrogli plošči. Premažemo ga z olivnim oljem. Na polovico testa položimo začinjeno meso ter posujemo s sirom. Preostalo testo zapognemo čez meso in robove zvijemo. Pred pečenjem copatke večkrat prebodemo in premažemo. Pečemo jih cca ½ ure pri 180° – 200° C.

Nasvet: Zraven lahko pripravimo gobovo omako.

Recept prispeval Bernard

 

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi