Za 4 osebe potrebujemo:
1 kilogram jagnjetine ali mlade govedine
4 krompirje
3 korenčke
2 bučki
5 paradižnikov
1 čebulo
šopek peteršilja
šopek koriandra
cimetovo palčko
1 deciliter arganovega olja iz praženih jedrc
sol, poper
oljčno olje
žlička ingverja v prahu
žlička rdeče paprike
4 nitke žafrana
zelene olive brez koščic
Na oljčnem olju rahlo pražimo na kose narezano meso, ingver, papriko in nasekljano čebulo. Dodamo po dolgem narezano korenje, krompir, bučke, cimetovo palčko, sol, poper in zalijemo z dvema decilitroma vode. Kuhamo na rahlem ognju 35 minut. Dodamo še na kolobarje narezan olupljen paradižnik, nasekljan peteršilj in koriander. Pred serviranjem dodamo zelene olive in prelijemo z arganovim oljem iz praženih jedrc.
Za desert pa se lahko posladkate z ročno izdelano čokolado z arganovim oljem. Strokovnjaki Čokoladnice Rajska ptica so bio arganovo olje iz Maroka, dodali sestavinam in izdelali slastno čokolado. Izbirate lahko med tremi novimi okusi: aloe vera, brusnice ali mandlji. Poskusite jo in se razvajajte!
Na voljo je v Čokoladnici Rajska ptica, Čokoladnici Supernova, trgovinah Sanolabor, Nami ter v trgovinah z zdravo prehrano.