Star pregovor pravi, da gre ljubezen tudi skozi želodec. Zato sem za jutrišnji dan pripravila sladico, ki jo lahko postrežemo na tri povsem različne načine. In ker je notri prava temna čokolada in za dobro mero rdeče barve-barve ljubezni, bo, upam vsaj, prebudila prave občutke. Priprava je enostavna in vedno se posreči.
ČOKOLADNO – PESNA TORTA
Sestavine:
-250 gr kuhane rdeče pese
-200 gr prave temne čokolade(70 %)
-200 gr moke, 80 gr sladkorja v prahu, 100 gr rjavega sladkorja
-200 gr masla, 3 jajca, 2 žlici kakava v prahu
-1 pecilni prašek, 1 vanilin sladkor
Postopek:
Pečico segrejemo na 180 stopinj, samo dno pekača namastimo.
Kuhano rdečo peso zmeljemo v pire s paličnim mešalnikom. Čokolado zmeljemo: približno polovica naj ostane v koščkih , ostala pa prah.
Z mešalnikom zmešamo jajca, sladkor v vanilijem in zmehčano maslo v penasto zmes. Dodamo peso, čokolado in potresemo z moko s pecilnim in kakav ter še premešamo z mešalnikom.
Zmes damo v pekač, poravnamo in pečemo od 30 do 45 minut.
Ohlajeno posipamo s sladkorjem v prahu.
Ker pa jaz rada ustvarjam, so iz te torte nastale kar tri različne sladice. To se je zgodilo povsem spontano. Torto sem razdelila na polovico.
1. V prvo sem z modelčki za kekse v obliki srca izrezovala srčke.
2. Drugo polovico sem premazala s sladko smetano.
3.” Obreznine” od srčkov pa sem zamesila z predhodno namočenimi dateljni in napičila na palčko.
Vse sem še okrasila s čokoladnimi srčki in sladkim grehom z okusom jagode.
Dober tek.
Recept je prispevala ga. Anka, Vrtnarstvo Alt