Domov ZdravjeRecepti Zelenjavni kipnik

Zelenjavni kipnik

50 ogledov

Sestavine:
120 g cvetače
100 g graha
  80 g korenja
100 g šampinjonov
  70 g masla
1-2 dcl mleka
4 jajca
zavitek parmezana
sol
muškatni orešček
100 g margarine za model in polivanje

Postopek:
Najprej pripravimo bešamel. Maslo stopimo, vmešamo moko. Ko malo zarumeni zalijemo z mlekom. Pokuhamo, da se zgosti. Ohladimo, nato vmešamo rumenjake. Skuhano in drobno narezano zelenjavo dobro odcedimo in jo vmešamo v bešamel. Posolimo in začinimo z muškatnim oreščkom. Narahlo vmešamo beljakov sneg. Model za narastek namažemo z maslom in potresemo z drobtinami. Vanj zlijemo pripravljeno zmes. Kuhamo v sopari 50 – 60 min. Ko je kuhan, ga zvrnemo na ogret krožnik. Prelijemo ga s stopljenim maslom in potresemo s parmezanom.

Recept prispeval Bernard

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi