Domov ZdravjeRecepti Mleto meso v testu

Mleto meso v testu

Sestavine:
Testo:
700 g krompirja
1 jajce
50 g margarine
sol
poper
ostra moka po potrebi

Nadev:
300 g mletega, mešanega mesa
2 jajci
3 žlice ostre moke
ščep pecilnega praška
sol
poper
peteršilj
česen
toliko drobtin, da dobimo kompaktno mesno testo

Postopek:
Nadev:
Iz navedenih sestavin zamesimo mesno testo. Pustimo počivati 1 uro.

Testo:
Krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo v slanem kropu. Margarino stopimo. Še vroč krompir spasiramo in zabelimo. Dodamo jajce, sol in poper. Premešamo in ohladimo. Po občutku dodajamo moko, da nastane kompaktno krompirjevo testo (kot za svaljke).
Testo kar z rokami oblikujemo na pomokani površini (kar na pultu posujem ostro moko) v pravokotnik cca. 30×20 cm. Iz mesa oblikujemo tako dolgo klobaso, kot je dolžina krompirjevega testa, ga položimo na testo in močno zavijemo skupaj. Zadelamo vse odprtine in ga zavijemo v prozorno folijo, kot bi zavili bonbon, da je zelo trdno zavito. Za 1 uro ga postavimo v skrinjo, da ga bomo kasneje lažje rezali.
Klobaso narežemo na 1,5 cm debele rezine in jih z obeh strani narahlo povaljamo v ostri moki.
Popečemo jih na olju ali maslu, da dobijo zlato-rjavo skorjico.

Nasvet:
Zraven ponudimo sirovo omako ali paradižnikovo omako (kot za nadevano papriko, le bolj gosto).

Recept prispeval Bernard

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi